Peugeot 406: comfortabeler rijden met andere/ lagere snelheidsgecodeerde band

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Onze Peugeot 406 2.2 benzine (met ESP en tractiecontrole) werd destijds geleverd met Pirelli banden van de W-categorie (205/55/16). Die zijn aan vervanging toe. Ik vond en vindt de auto hiermee niet als een Peugeot 406 rijden qua comfort: stug en stoterig. Is dit te verbeteren door bijv. Michelins met H of V codering te monteren? Of is het onderstel van dit type 406 nu eenmaal stugger afgesteld vanwege het motorvermogen? En mag ik uberhaupt wel "langzamere"banden laten monteren qua homologatie van de auto? Met gezond verstand zou je zeggen: ik rijd toch nooit 250 km in Nederland....
Graag jullie visie. Dank en groet Arjen

arie406

Geplaatst door arie406 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

pirreli banden staan niet echt bekend om hun comfort, vrij stugge wangen..

je zal indd met een michelin band meer bereiken qua comfort, en wat betreft die snelheidscodering...in nederland is dit gewoon toegestaan, kom je echter veel in duitsland..dan is het verplicht om een stikker in het gezichtsveld van de bestuurder te plakken waarop geattendeert wordt dat er banden gemonteerdt zijn van een lagere snelheidscodering..

sytze (0) PRO, 15 jaar geleden

Liever een Michelin met lagere snelheid dan de Pirelli met hogere snelheid. Eigenlijk komt een franse auto überhaupt beter tot zijn recht met Michelin's. Wel aan max. snelheid (van de codering) houden natuurlijk.

Sytze

arie406 (0), 15 jaar geleden

Okee Arie en Sytze. Bedankt voor jullie advies! Kan ik verder mee zo!.
Groet
Arjen

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Volgens mij mag je geen banden monteren met een lagere snelheidscodering dan de auto maximaal haalt. Voor de APK maakt het misschien niet uit, maar volgens mij mag het niet. Daarbij, volgens autoweek.nl gaat de 406 met 2.2 motor maximaal 214 km/h. Dan zou een band met snelheidscodering V voldoende zijn (V=240km/h).

arie406 (0), 15 jaar geleden

Ja, dat heet toch homologatie van de auto door de fabriek of importeur?. Bij de ANWB heb ik eerder eens gevraagd: die waren daar heel strict in, dat het niet mag want de wagen zou gehomologeerd zijn met een W band. Anderzijds: wat voor ellende kan het opleveren: wie rijdt hier nou 214 km/u met zijn Peu? Is een V band comfortabeler (en goedkoper) dan een W band?

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

hoe lager de snelheidscodering, hoe goedkoper de band.

we praten slechts over enkele euro's, het scheelt niet meteen een tientje per band.
zo goed als ik weet mag je gerust banden monteren met een lagere snelheidscodering..zowiezo in nederland geen probleem.
ook in duitsland mag dit, echter er zal dan een stikker in het zichtveld van de bestuurder aanwezig moeten met daarop vermeld dat er banden gemonteerdt zijn met een andere snelheidscodering.

overigens, een h band gaat tot 210.....heb je zat aan....en die zal aardig comfortabeler zijn dan een v of w band.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Wat de prijs betreft, als ik kijk naar mijn band. Een Vredestein Sportrac III 215/55/R16 kost in V uitvoering € 98.-, in W uitvoering € 115.- (scheelt meer dan een paar euro, € 17.- per band, dus € 68.- voor de set). Ik zou zelf niet lager gaan dan V aangezien je auto harder kan dan 210 (H).

En ja, ik rij wel eens boven de 200km/h.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.