Peugeot 605: contactslot peugeot 605 is hermetisch dicht

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 SRI

Beste mensen,
Ik hoop dat een van jullie mij kan helpen. Vanochtend wil ik de auto starten mij kreeg de sleutel niet in het contactslot. Dit probleem doet zich voor sinds vandaag. Ik heb het gaatje van het contactslot met WD40 gespoten en een paar tikjes erop gegeven maar dat mocht helaas niet baten. Wellicht ter info, het stuur kan gewoon vrij bewegen dus zit niet op stuurslot. Wat kan hier aan de hand zijn?
Indien het contactslot vervangen moet worden, kan iemand mij vertellen hoe dit moet en of het slot door de dealer ingeleerd moet worden, ivm met de aanwezigheid van een computer in deze auto.

mouda

Geplaatst door mouda (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Zit er een stofplaatje in je slot , deze zou defect kunnen zijn .

hobby-monteur (0), 11 jaar geleden

Dit slot kun je gewoon vervangen,er zal niet veel aan ingeleerd hoeven worden,
let er wel op dat als je een tweedehands slot gebruikt,je met 2 sleutels moet gaan werken.
Hoe je dat precies moet vervangen weet ik niet,volgens mij een kwestie van de plastic kappen van de stuurkolom eraf en kijken hoe het slot vastzit.
Volgens mij zitten er ook geen airbags etc in waar je rekening mee moet houden.

heemskerk4251 (0), 11 jaar geleden

Als je de sleutel er niet in krijgt, vrees ik dat het uitboren wordt. Bij peugeot moet je de sleutel in het slot doen en vervolgens in de accessoirestand draaien, voordat je aan de zijkant van het slot een knoopje kan indrukken waardoor het slot uit de houder kan worden gehaald. Als je de sleutel dus niet in het slot kan krijgen, dan heb je een probleem.

mouda (0), 11 jaar geleden

Mensen bedankt voor de reacties, dat wordt denk ik uitboren, ik heb inmiddels een schroefje eruit gedraaid. Ik zie aan de onderkant van het contactslot twee kleine gaatjes/pennetjes zitten. Zijn dat de gaatjes/pennetjes die uitgeboord moet worden. Zo ja, hoe diep mogen de gaatjes zijn (een twee cm). zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden tijdens het uitboren?? Hebben jullie hier ervaring mee?
Bedankt alvast.

mouda (0), 11 jaar geleden

Vandaag contactslot van binnenuit eruit geboord, d.w.z. de palletjes (borg pennetjes). Let goed op het kabeltje van het contactslot, dit raakt snel stuk!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum