Peugeot 406: coupé, recirculatieklep getik

Bouwjaar: 1998

Een bekend probleem bij de 406 geloof ik, blijkbaar ook bij de 406 coupe. De klep van de recirculatie zit vast, denk ik. Je hoort hem tikken, de servo kan hem niet meer van positie veranderen lijkt me. Zit deze servo+klep gewoon in de behuizing van de blower? Dus, als ik de blower er onderuit schroef, komt ik de servo met klep dan vanzelf tegen?

Dank!

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Blower hoeft er niet uit, servo zit een een heel stuk boven de blower tegen de luchtinlaatbuis aangeschroeft. (achter het dashbordkastje)

mystudio (0), 19 jaar geleden

Thanks, Tony! Ik kan het dashboardkastje toch gewoon verwijderen door de 3 zichtbare Torx schroefjes los te draaien, plus de ene aan de zijkant achter het kleine klepje? Of zijn er nog meer verborgen schroefjes?


RAH (0), 19 jaar geleden

Volgens mij zitten er meer schroefjes in het dashboard kasje. Ik heb het servo motortje vervangen zonder het dashboard kasje te verwijderen. Als je aan de rechterkant van de blower naar boven gaat met je hand voel je de motor vanzelf. Zeker als de motor tikt. Het motortje zit met 2 schroefjes vast.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Dashbordkastje verwijderen helpt niets,dan krijg je niet meer ruimte. Het is nog al een gepriegel. Op je rug voor de stoel gaan liggen met je arm naar boven en dan is het voornamelijk op het gevoel werken om de torx 20 schroeven los te krijgen. Succes

mystudio (0), 18 jaar geleden

Het is klaar. Het is een kl*te karweitje inderdaad. Daarom heb ik de servo ook lekker laten zitten. De klep staat toch helemaal open en ik doe 'm eigenlijk nooit dicht. Vandaar dat ik lekker de connector heb losgehaalt, zodat de servo niet meer aangestuurd wordt en niet meer tikt. Probleem opgelost! Dank voor alle hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.