Peugeot 406: cruisecontrol John Gold 50/150/250

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Wanneer de cruisecontrol wordt aangezet van de 406 rijdt de auto niet constant 1 snelheid. De snelheid zakt een paar kilometer onder de instelde snelheid, en plotseling geeft de cruisecontrol gas, en gaat de snelheid een paar kilometer boven de ingestelde sneldheid. Daarna zakt de snelheid weer een paar kilometer onder de ingestelde snelheid. En zo gaat het maar door.
Er is een coursecontrol pook aan het stuur. Deze heeft drie standen. Naar boven, naar beneden en naar je toe halen. Ik heb al standen al 100 maal geprobeerd, maar het probleem blijft.
Er is geen aan/uit schakelaar van de cruisecontrol. Deze zou op de dashbord moeten zitten, links van het stuur. Maar is niet aanwezig.
Uit het aan en uit zetten van de motor, via de contact-sleutel verhelpt het probleem ook niet.

Wie kan me helpen?

Hein406

Geplaatst door Hein406 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Moose (0), 16 jaar geleden

Hein406,

Is dit de orginele CC? Bij mijn 406 heb ik dit probleem nl. ook ooit eens gehad. Toen ik wat aan het pookje voelde schoot deze plots met een klik weer op zijn plaats. Tenminste zo voelde dat. Ik vermoed dat ik bij het instappen met mijn knie het pookje uit zijn positie heb gebracht. Hierna heb ik het probleem nooit meer gehad.

Of dit de oplossing voor jou is weet ik niet maar het proberen waard natuurlijk. Ik heb overigens wel de orginele CC er in zitten, met een knopje links onder/naast het stuur.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Even in de handleiding van de John Gold kijken.

http://www.goldautomotive.nl/GUI/general...

Hein406 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de info. Het is een orginele CC.

Ik heb de montagehandleiding zoals aangegeven door pieter9094 gedownload op http://www.goldautomotive.nl en de diagnose test uitgevoerd (zoals beschreven in de montagehandleiding) en daarna was de CC goed!!!

Wanneer ik met mjn vingers een beetje duw tegen de bedrading, welke aan het pookje zit. Hoor ik een relais tikken. Dus het kan best wel zijn dat de bedrading niet helemaal goed zit, en ik het zelfde probleem heb/had als Moose.

Even kijken of het nu goed blijft. Want het is al eerder gebeurd dat de CC goed was en dat de CC een dag later weer de bekende storing had.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.