Peugeot Partner: cruisecontrol werkt niet

Bouwjaar: 2005

heb een partner mpv (tu5jp4)staan, waarvan de originele cruisecontrole van het ene op het andere moment is gestopt met werken. sckakelaar is goed, com2000 is goed, signaal van kopp en remlichtschak komt aan op ebe, ebe is in overleg met techsupport reeds vervangen zonder resultaat. misschien iemand dit wel eens bij de hand gehad????????
m.v.g, harry

harry4203

Geplaatst door harry4203 (430) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

damien1892 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja hebben wij ook pas geleden gehad, klant bleef toen wachten dus niet alles kunnen testen maar wat we gecontroleerd hebben was toen goed, afspraak gemaakt om verder uit te zoeken maar na paar dagen belde klant dat cruise control weer spontaan is gaan werken en werkt nu nog steeds dit is al 2 maanden geleden. Rare jongens die Fransen! Je hebt hier niets aan maar je bent dus niet de enige die het heeft meegemaakt.

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

ja, het zijn vreemde autos af en toe. hij doet het alleen al zo n 5wkn niet meer, dus dat ie spontaan weer gaat werken denk ik niet.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Harry heb je van tech support zo'n file gekregen waarin staat hoe de telecodoring van de BSI en motor EBE moet staan ? Daar is n.l pas weer iets in gewijzigt ! In de BSI moet je nu koppelings pedaal aanwezig telecoderen i.pv. afwezig. En zit de laatste versie van de motor EBE er in ? Bedoel je met koppelingssignaal komt aan dat je dat ziet in meting gegevens of heb je dat gemeten met de volt meter op de pennnen van de Motor ebe ? En is het juiste type cruise control getelecodeert in de motor EBE ?

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

heb geen lijst gekregen. kopp schakelaar staat op aanwezig. niewste software zit overal in. de telecodering van het soort cruisecontrol is in de bsi niet meer te wijzigen.heb met een voltmeter de signalen op de ebe gecontroleerd. heb ook automatisch telecoderen uitgevoerd. ( in meting gegevens lijkt ook alles in orde
grt, harry

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

telecodering van cruise control moet ook in motor ebe getelecodeert worden, daar kan je kiezen uit 3 verschillende.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Let op software van de motor moet zijn boven 30..Alles eronder is verkeerd en als je denkt dat je de laatste software hebt kan het best zijn dat als je opnieuw probeert dat hij nog een keer update.

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

je kunt in de ebe wel kiezen uit 3 soorten, maar je kunt er maar een telecoderen, de andere types pakt ie niet.
en er zit echt de laatste software in.(afgelopen vrijdag tenminste)
het is volgens schrijven trouwens boven softwareversie 27.09 wat eigenlijk alleen geldt voor een 307, en niet voor een partner.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij moet je bij deze soft de koppeling afwezig telecoderen. Bij de nieuwe hebben de fransen dat foutje weer gecoorigeert dus van van af 30.... koppelingspwedaal aanwezig telecoderen. je kan het in meting gegevens ook zien, bij het intrappen van het koppelingspedaal moet de status veranderen anders staat hij niet goed.

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

bij meting gegevens verandert ie, dat is gecontroleerd.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou de telecodering nog eens helemaal handmatig langslopen ipv aut. telecoderen(ik wist niet dat dat kon bij een partner)
En eventueel eens laten controleren door techsupport of vergelijken met een een andere vergelijkbare auto (als je die hebt natuurlijk).

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

ga ik doen, zal nog wel een paar dagen duren.
wordt vervolgd

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij HDI komt het wel eens voor dat de distributie niet op tijd staat. Storing nokkenas pos. sensor o.i.d. is dan aanwezig. De motor loopt dan wel en soms scheelt het maar een haartje maar toch werkt de cruiscontrol dan niet. Hoe zit het bij deze auto, heeft die een nokkenaspositie sensor ??. het komt er eigenlijk op neer dat wanneer er een storing in de motorebe opgeslagen wordt de cruisecontrol(uit veiligheids overwegingen ?) uitgeschakeld wordt.

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

dat heb ik van techsupport inderdaad ook begrepen, alleen is er echter geen sroring aanwezig.

dupl-u-19147-5dd148c55e4af+bert vos (0) PRO, 18 jaar geleden

wij hebben een 307 sw [tu5jp4] rijden met een cruise contr. klacht.eris ons verteld dat er nieuwe software beschikbaar komt.deze zou alleen nog vertaald moeten worden.er wazig verhaal tot nu toe.af wachten dus

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

die software voor de 307 is er reeds, de autos die wij ermee voorzien hebben doen het tot nog toe goed.

harry4203 (430) PRO, 18 jaar geleden

had in eerste instantie een verkeerde motorebe gekregen, na het vandaag plaatsen van de juiste +nwe software werkt alles weer correct.
harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.