Peugeot 206: dak doet helemaal niets meer en tegelijkertijd motorproblemen...

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn autootje doet de laatste tijd heel erg gek.

De laatste tijd begon het dak ineens te haperen. Zowel met dicht als open doen. Hij had het soms wel vaker, maar dan moest ik meestal het zeiltje even opnieuw open en dicht doen en dan ging alles weer goed. De laatste 2 weken ging het steeds moeizamer, soms 2 of 3x mijn zeiltje opnieuw open en dicht. Tegelijkertijd begon mijn motor gek te doen: bij het starten van de motor soms wat langer nodig hebben voor hij aansloeg en gisteren(nadat hij bijna een week stil had gestaan) moest ik 4x opnieuw de sleutel omdraaien voor hij aan wilde slaan. Toen direct de garage gebeld en een afspraak gemaakt voor a.s. vrijdag.
Tegelijkertijd deed sinds die dag mijn kap helemaal ellendig en ben ik ruim 30 minuten bezig geweest het ding nog dicht te krijgen.

Vandaag deed mijn kap helemaal niets meer, maar gek genoeg liep mijn motor weer als een zonnetje en totaal geen problemen meer gehad om nog te starten. Verschillende keren kap geprobeerd, maar niets meer mogelijk...
Mijn eigen idee was dat er iets geks zou zijn met een sensortje wat mijn accu misschien leegtrok, dus toch de garage nog maar even gebeld.

Hij adviseerde me om even een paar weekjes aan te kijken om te zien of het motorprobleem echt opgelost was, om zo te achterhalen of er wel echt een verband was tussen de motor en de kap. Maar eigenlijk wil ik nu met het goede weer eigenlijk wel mijn kap kunnen gaan gebruiken.... Zijn vermoeden was vervuilde kleppen in de motor en een apart probleem voor de kap, maar ik hoop dat jullie nog andere ideeën hebben....

secricible

Geplaatst door secricible (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het lijkt inderdaad op 2 aparte probleempjes, alhoewel je omschrijving weer onduidelijk is over aanslaan en/of starten? De ene keer praat je over aanslaan, de 2de keer weer over starten en sensortje accu leeggetrokken? In de garage-wereld 2 totaal verschillende dingen!

Als de kap niet meer werkt, dan zal het dealerwerk gaan worden om het daksysteem in ieder geval uit te laten lezen. Tevens heeft de dealer de mogelijkheid om m.b.v. hun diagnose-apparaat de werking van de diverse schakelaartjes te controleren.

secricible (0), 11 jaar geleden

Ik voel me ontzettend vrouw, maar wat is het verschil precies? Hij maakt een geluid als ik de sleutel omdraai, maar de motor slaat dan na even pas echt aan, geen idee hoe ik het moet omschrijven...
Die ene keer dat het echt slecht was maakte hij ook allerlei vreemde ratelgeluiden, eerste keer heb ik in paniek gauw de sleutel weer omgedraaid, daarna nog een keergeprobeerd en wat gas geven, toen deedtie het wel. Geen ideeof het kwam door het gasgeven overigens. Ik betwijfel het...
Ik vrees inderdaad dat ik hem even uit moet laten lezen. Mijn garage kon hem wel daar aan de computer leggen, maar dat zal vast wat anders zijn dan die kap uitlezen of niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum