Peugeot 206: Versnelling pook los in links/rechts richting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik reed vanochtend naar mijn werk en toen ik probeerde terug te schakelen bij het stoplicht kwam ik er achter dat mijn versnellings pook van links naar recht heel vrij kon bewegen. Als ik de pook naar links beweeg en dan probeer in zijn 1 te zetten, dan komt bij in zijn 3. Probeer ik 2, dan gaat hij in 4.

Ik neem aan dat er een stang los zit en dat dit niet een al te groot probleem is. Heeft iemand er ervaring mee? Kan iemand me uitleggen hoe ik dit het makkelijkste maak.

arnekaas

Geplaatst door arnekaas (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Arne dat heet voorsorteren !! Duik onder de motorkap en dan zie je wel een stangetje los hangen achter de versnellingbak . Die kogelkopjes willen vaak gaan roesten dus alleen weer op zijn plaats drukken is niet voldoende . Vernieuw alle onderdelen met ruimte ....... Schakelt dan ook weer veel directer en fijner . Gebruik een watervast vet op alle scharnierpunten. Succes.

arnekaas (0), 11 jaar geleden

Ik heb inderdaad los hangend stangetje gevonden toen ik naar huis ging. Het was de onderste van twee. Was er gemakkelijk weer op te klikken. Bleek wel dat ook de kogel uit de versnellingsstang was geschoten. Deze was erg er ook gemakkelijk weer in te zetten. Dacht eerlijk gezegd dat het probleem moeilijker te verhelpen zou zijn, omdat ik vreesde er niet bij te kunnen. Sorry voor de nutteloze post en bedankt voor de reactie. Vanmiddag rij ik even langs te dealer om een nieuw stangetje(aansluiting) te halen.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Arne dit zien we wel vaker !!! Eerst vragen en dan pas kijken of je wat bijzonders ziet . Je ziet nu zelf hoe makkelijk dat uit elkaar valt en er weer op . Vandaar ook niet alleen dat kopje vervangen maar ook die stang waar dat kogeltje aan zit . Die roest doet de verbinding te snel slijten . Groetjes.

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Arne, het is geen nutteloze post. Maar sommigen willen ook niet ´geholpen´ worden door mensen die er (iets) meer van weten.
In jouw geval, prima.... en nu deugdelijk oplossen.

Succes

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.