Peugeot 307: Dakbediening 307cc

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 atomaat

Enige tijd geleden kreeg ik bij het omdraaien van de contactsleutel de melding "dak mechaniek werkt niet"oid. Als ik het dak wilde bedienen werd de melding herhaald. Ik heb het scherm opnieuw geplaatst, de ruitbediening gereset en in de koffer de druk van het systeem gehaald. De sluiting bij het binnenlicht heb ik handmatig gecontroleerd. maar de melding bleef komen. nadat ik een poosje de accu klem had los genomen was de melding weg en het dak werkte weer perfect, en bliven werken.
Gisteren kwam weer spontaan dezelfde melding. Ik heb het systeem bij de dealer uit laten lezen en zijn conclusie kwam hier op neer. er is een sensor die af en toe hapert
en de schakelaar in de middenconsole is defect. Het geheel is gereset en alles werkt weer als vanouds. Er zitten meer dan 20 sensoren in het systeem, maar deze zijn bij dit bouwjaar niet afzonderlijk uit te lezen.

Mijn vragen zijn, hoe kan een defecte schakelaar wel werken? Of is er iemand die uit deze meldingen kan afleiden in welke hoek ik het zoeken moet? Heeft iemand een schema van de complete dak installatie.

mvg. Cor

cor van jaarsveld

Geplaatst door cor van jaarsveld (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

Cor, voor een schema zijn de laatste 8 van het chassis nummer nodig


dit doet mij denken aan een defecte positie schakelaar, aan de rechter cilinder.


Heb je het dak ook handmatig dicht gedaan, er is hier namelijk een reset procedure voor, maar dat kan mijn Grote vriend Hans goed uitleggen

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik noemde het sensoren, maar je hebt gelijk, het zijn positieschakelaars, maar welke? zitten er echt meer dan 20 op? en is er manier om het op te delen?
ch.nr.84034319

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ik het mij goed heug, (ben niet extreem bekent met dit systeem, maar wereld vreemd is het ook niet)


De flaps worden in en uitgeklapt door middel van een elektromotor die midenachter is gemonteerd. Hoort u deze motor lopen wanner de storing zich voordoet? Loopt de motor dan probeert het systeem de flaps in ieder gevaal te opnenen en zijn de schakelaars in orde, maar de aandrijving tussen motor een flaps defect. Loopt de motor niet nadat de koffer volledig is geopend dan kan de storing in de volgende shakelaars zitten:
Schakelaar kofferdeksel geopend.
Schakelaar vergrendeling dak geopend
Schakelaar kofferdeksel ontgrendeld links en rechts
Schakelaar flaps weggeklapt defect links en rechts

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

volgens mij maakt de foutmelding de bediening onmogelijk. schakelaar kofferdeksel wordt aangegeven door een knipperend binnenlicht.
schakelaar scherm wordt ook apart aangegeven.(scherm plaatsen)
is er maar 1 dakschakelaar? zou kunnen, rest gaat met kabels.

harry4203 (465) PRO, 12 jaar geleden

auto geeft permanente storing bediening interieur, deze kende ik nog niet. als je em wist doet het dak het weer. en tijdelijke storing voedingsspanning te laag, maar dat zal de oorzaak niet zijn verwacht ik. dacht zelf eerst de bedieningsschak zelf, maar heb er eigenlijk nog nooit een stuk gehad.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja Harrie, klopt wat je schrijft. Ook de monteur die de test gedaan heeft was lichtelijk verbaasd. Omdat het een af en toe storing is zal het lastig worden om de schakelaar
te traceren welke tot de foutmelding lijdt. Alles werkt nu weer perfect.

Over hoeveel schakelaars praten we exact?? Renaultmonteurtje noemde er 6 in zijn antwoord. Zijn er meer? of klopt dat???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.