Peugeot Boxer 2010: Dashboard lampje "defecte lamp" brandt af en toe en ook raar geluid bij afsluiten wagen.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2999, Vermogen (kw): 160

Sinds kort regelmatig de melding op het dashboard (lampje) "defecte lamp". Dat gaat tijdens het rijden ook opeens terug weg.
Alle lampen branden.
Bij afsluiten wagen hoor ik ook een raar geluid uit de speaker rechts achteraan (waar ook het achteruitrijsignaal uit komt).
Geluid klinkt alsof de speaker in water "gesmoord" wordt.
Maar bij achteruitrijden maakt die speaker wel een normaal piepend geluid dus denk niet dat het aan de speaker ligt.

Wat ik ook al heb gemerkt -> als waarschuwingslampje brandt en ik steek de rechterrichtingsaanwijzer aan gaat die sneller als anders. Dus dat zou wijzen op een defect lampje van de richtingaanwijzer want als het waarschuwingslampje uitgaat doet de richtingaanwijzer ook normaal. Heb al een paar keer geprobeerd om als dat voorvalt direct te stoppen om even te kijken naar de richtingaanwijzer maar telkens ik dat wil doen is het waarschuwingslampje tegen dat ik stil sta terug uit. :-(

Nu is mijn vraag: zou dit door een defect richtingsaanwijzerlampje kunnen komen (dat af en toe ns geen contact maakt) of moet ik verder zoeken?

Ik ga sowieso morgen lampje ns nakijken maar vind het gewoon een rare combinatie met het geluid bij afsluiten van de wagen.
Kan dit bijvoorbeeld aan een defect in de stuurunit komen? Weet het, misschien ver gezocht maar ik verschiet nergens meer van tegenwoordig.

Beire2

Geplaatst door Beire2 , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door Beire2, 3 maanden geleden

Ondertussen opgelost. Bleek uiteindelijk aan een slecht contact van de richtingsaanwijzer rechts achteraan te liggen. Na opkuisen van dat contact (lampvoetje) en lamp zelf waren de problemen weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.