Peugeot 205: deurslot: passagiersdeur gaat niet meer open

Bouwjaar: 1990

Passagiersdeur gaat ineens niet meer open. Bekleding losgehaald, slot bekeken. De binnenknop komt niet ver genoeg meer omhoog (vergeleken met andere deur). Deurhendel aan buitenzijde heeft geen weerstand als deze omhoog gebracht wordt, het lijkt me dat het slot niet ver genoeg open is. Kan het slot verstopt zitten? Wat kan de oorzaak zijn?
Wie kan me hierbij helpen?

Johk

Geplaatst door Johk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zal wel een stangetje los zijn geschoten, anders het sluitmechanisme vervangen.

vervoort11761 (0) PRO, 18 jaar geleden

scharnierpunt van de deurhendel aan buitenzijde zit vastgeroest.

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan niet, want hij voelt geen weerstand bij de deurhendel aan de buitenkant.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

John, het is juist wel zo want als het mechaniek in de greep werkt dan voel je weerstand.Dus Johan, greep demonteren en gangbaar maken.

Johk (0), 18 jaar geleden

Heren, na enige tijd zoeken en vergelijken met het portier dat nog wel werkt, blijkt dat het 'm inderdaad zit in het mechanisme van de deurgreep.
De deurgreep brengt een scharnier in werking, maar het scharnier scharniert niet terug in zijn beginstand. Doordat de scharnier in de verkeerde positie blijft staan, is de deur niet te openen. Als ik het scharnier in de goede positie zet, kan ik de deur van binnenuit prima openen en sluiten. Als ik de deurgreep van buitenaf gebruik, komt scharnier in de verkeerde positie te staan en is de deur niet meer van binnen, en ook niet meer van binnen uit te openen. De deurknop is dan niet meer ver genoeg omhoog te krijgen. Ik weet nu in ieder geval waar ik het zoeken moet, en kan handmatig door het scharnier te bewegen (geheel in uiterste hoek van de deur tegen buitenzijde deurplaatwerk aan) de deur openen en sluiten, mijn dank voor jullie tip.
Zit er een veer op het scharnier zodat het kan terugveren, of zit het scharnier vast? Ik heb het al ingespoten met teflonspray, maar terugveren in oude positie doet het scharnier nog niet. Het is een moeilijke plek om te zien hoe het functioneert. Hoe is dit te repareren?
Graag jullie reactie,

Gr.

Johan.

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien het mechanisme er uit halen, schoon maken en opnieuw monteren met teftlonolie?

Johk (0), 18 jaar geleden

Scharnier nogmaals flink ingespoten met teflonspray, en met veel op en neer bewegen werkt deze nu naar behoren. Probleem opgelost, deur gaat weer naar behoren open.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum