Peugeot 807: dieselgeur

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Hdi

ik heb vorige week schade gehad aan mijn 807. Het dieselhuis was gebarsten en zo heb ik enkele km gereden met als gevolg dat heel de motor en motorkapisolatie onder de diesel hingen. Ik heb inmiddels de motorkapisolatie verwijderd en de auto grondig gepoetst. ik heb de motor afgespoten met hogedrukreiniger.
Probleem blijft echter als ik de auto start komt er een enorme dieselgeur de cabine binnen.Wie weet hoe ik dit nu moet verhelpen?alvast bedankt voor de info.

dekleinewitte

Geplaatst door dekleinewitte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Zit er op het brandschot / schutbord toevallig ook niet een dik pak isolatie wat vol zit met dieselolie.
Hij lekt niet nog ergens?

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

wat bedoel je met brandschot/schutbord? De isolatie op de motorkap heb ik al verwijderd he. Het is als ik de auto start dat er een walm dieselgeur de cabine binnenkomt. Het is presies of het langs de ventilatieopeningen naar binnen geblazen word zo stinkt het.

harry4203 (450) PRO, 11 jaar geleden

zit die bak waar je interieurfilter in zit niet vol diesel dan?

Treb (0), 11 jaar geleden

Het schutbord is de plaat tussen de motorruimte en het dashboard. Als je motor goed onder diesel heeft gezeten zal je dit nog we een tijdje blijven ruiken. Het is een nogal hardnekkig geurstofje. Op den duur zal het wel afnemen, gelukkig ruikt het lekker ;--)

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

Ik zal zelf eens kijken of ik die interieurfilter en schutbord kan vinden en reinigen en anders zal ik de garagehouder dit dinsdag laten doen want dan moet de auto er toch naartoe voor vervanging stabiliteitsstangen aan de vooras.

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

Ondertussen is de interieurfilter ook vervangen en inderdaad de geur is nu bijna volledig verdwenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.