Peugeot 807: natte voeten in 807

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Hdi

er komt sederd enkele tijd water in mijn 807. De vloerbekleding is gans nat.Heeft iemand een idee waar dit vandaan kan komen? kan dit een slechte afvoer zijn van de airco? het lijkt of er water binnenkomt als het regent.
volgens mij komt het water binnen aan de chauffeurskant aan de voeten. Iemand een idee hoe ik dit kan achterhalen waar het vandaan komt?

dekleinewitte

Geplaatst door dekleinewitte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ken de 807 niet, Maar meestal komt het water binnen op een hogere plek dan waar het terecht komt.. Alvorens systematisch te onderzoeken waar het water binnen gaat/ kun je wat preventieve zaken doen,... De verwarming, cq airco unit is voorzien van een water afvoerslang.. Deze kan verstopt raken. Door in de slang te knijpen maak je het vuil los en zal het weglopen met het het water. Deze slang komt achter de motor, ergens in het midden uit het schutbord.. Dus midden onder de auto... Onder de motorkap zitten meestal aan weerzijden bij het schutbord ook afvoer kanalen (soms zelfs met slangen.. Ook deze kunnen verstopt raken waardoor er zoveel hemelwater in de kachel loopt dat de afvoerslang ervan het niet aankan..

Verder kan lekkage langs de voorruit of de portier rubbers de waterpartij veroorzaken. Kijk op ce vloer waar het nat is op de hoge plaatsen.. daar komt het water vandaan..

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Afwatering van het glazen dak!?

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

De auto heeft geen glazen dak. Ik heb vandaag met een haardroger geprobeerd om de tapijt te drogen wat gedeeltelijk is gelukt. Ik hoop dat de zon snel van de partij is dat de tapijt droog geraakt.Als het dan nog een paar dagen droog blijft en de auto word opnieuw nat komt het waarschijnlijk door de airco en niet door de regen he. Zal nog wel ff een zoekertje worden denk ik. ik hou jullie hiervan zeker op de hoogte

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

(Hemel) waterlekkage kan erg lastig zijn om te vinden waar het vandaan komt. Ik herinner me, dat er destijds een modificatie was voor de afwatering van de glazen dakpanelen van de 807, vandaar m'n reaktie. Geen idee hoeveel lekwater er binnenkomt, maar als dit behoorlijk veel is, houdt er dan ook even rekening mee, dat het water in de bak tussen de voorstoelen terecht kan komen. Zit onder het tapijt een luikje (rotding) en daaronder zit een bak met daarin de computer van het airbag-systeem. Was destijds ook een modificatie voor.

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

de auto tapijt was volledig droog en ondanks dat de auto geen regen meer heeft gezien is de tapijt opnieuw nat.Het water moet dus van de airco of dergelijke komen. Volgens een bevriende garagehouder die vandaag even zijn hand achter de verwarming heeft gestoken komt het ergens vandaar. maar ook hij heeft te weinig ervaring met dit type auto. De afwatering van de airco is volgens mij niet verstopt want er komt geregeld water van onder de auto. Wie heeft er een idee?

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de afvoer niet verstopt is en het is geen regenwater?? zal de afvoer ergens lekken. b.v Slechte slang verbindingast Om dat vast te stellen zal de verwarmingsunit verwijderd moeten worden.

dekleinewitte (0), 11 jaar geleden

Volgens de garagehouder was het dan toch een deffect met de afvoer.Blijkbaar zouden alle peugeot en citroen garages op de hoogte zijn gebracht van dit heuvel.Het gaat hier over een kleine rubber die achter de airco zit en deze zou verstopt geraken. het water onder de auto zou van de onderliggende koeling kunnen komen daarom dat je denkt dat de afvoer niet verstopt is. Voorlopig geen problemen meer gehad dus hopen dat het klopt.
Dit wilde ik jullie even laten weten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.