Peugeot 406: Distributieriem vervangen. Peugeot dealer of 'onafhangelijke gar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Het is binnenkort tijd om de distributieriem van mijn 406 te laten vervangen. Dit kost bij de Peugeot dealer (incl vervangen waterpomp) bijna 500 euro.
Ben ik hiervoor op de Peugeot dealer aangewezen, of kan een 'onafhankelijke garage' deze vervanging net zo goed uitvoeren?
Alvast bedankt voor jullie meningen/ervaringen.

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Gezien de risico's en de kosten gepaard aan de reparatie na een fout tijdens het monteren van de riem lijkt het mij niet verstandig om niet naar de dealer te gaan, tenzij U een universele garage weet waar u het personeel goed kent en waar de reparatie vakkundig wordt uitgevoerd.
Alleen denk ik dat dan de prijs niet veel meer zal verschillen.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Mijn ervaring is dat de peugeot keer op keer slecht werk levert dus ik kom er niet meer. (sorry jongens !) Zal wel te maken hebben met het feit dat de monteurs eigenlijk niet de tijd krijgen om hun werk naar behoren te doen, ik weet niet wat het is maar ik ben er volledig klaar mee. De keer dat ik na een servicebeurt mijn eigen wielbouten nog moest vastdraaien omdat ik bijna een wiel verloor was de druppel.

Ik heb destijds de riemen laten vervangen bij peugeot en daarna had ik ineens een piepend geluid uit de motor bij stationair toerental. Ben er een aantal keer mee terug geweest en iedere keer was het gepiep na een uurtje ofzo weer terug. Uiteindelijk bleek bij een onafhankelijke garage dat er een rol scheef gemonteerd was, maar toen had ik al een aantal keer een halve dag vrij moeten nemen om iedere keer naar de garage te kunnen. Mijn advies is ga lekker naar een onafhankelijke garage !

Dav-E (0), 16 jaar geleden

Laat de onafhankelijk garage maar links liggen, en ga maar lekker langs bij jouw erkende Peugeot-dealer. Die kennen HUN merk als geen ander. Natuurlijk moet je ook vertrouwen hebben in het personeel achter de Peugeot-dealer.
Mocht dit niet het geval zijn (zoals het geval is bij TrafficBandit), ga dan maar gewoon op zoek naar een andere dealer, ze zijn er toch in overvloed. Bandieten zijn er namelijk overal, ook binnen de autowereld...

De meerprijs (???) bij de dealer weegt niet op tegen de service of eventuele latere problemen van zo'n onafhankelijk garage.

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Dus wij als universele garages doen hun werk niet goed? Misschien kom je er later nog eens te werken.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Het vervangen van een distributieriem is geen rocketscience. Een beetje automonteur mag daar geen problemen mee hebben. Wellicht als het om een hele speciale motor zou gaan (grotere motoren zoals de V6), maar dan nog is het niet heel moeilijk. Als je een goede handleiding hebt met de juiste gereedschappen kan er mijns inziens weinig fout gaan.

Als je een goede universele garage kent en vertrouwen hebt in de kwaliteit van de monteurs daar zie ik geen reden om niet naar de universele garage te gaan. Daarentegen, als je voor je normale onderhoud naar de dealer gaat en daar vertrouwen in hebt, dan denk ik dat je niet nu opeens moet gaan besparen maar dus gewoon door de dealer laten vervangen.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Helaas zijn mijn ervaringen met de Peugeot garages niet gebaseerd op één enkele garage. Ik heb de afgelopen 10 jaar al met 7 verschillende Peugeot garages zaken gedaan en voor mij hoeft het niet meer. Ik zeg zeker niet dat je met de onafhankelijke garages nooit een probleem zult hebben maar mijn persoonlijke ervaringen met onafhankelijke garages zijn tot nu toe redelijk goed.

Als je een lastig elektronisch probleem hebt kan je het best naar de merkgarage gaan omdat je dan zeker weet dat die over de juiste apparatuur beschikken om je probleem op te lossen. Voor al het standaard werk waar geen speciale apparatuur voor nodig is kan je prima bij een onafhankelijke garage terecht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum