Peugeot 308: Doorsteken kabel van zekeringsruimte naar motorruimte

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDiF

Weet iemand hoe een kabel vanuit de zekeringsruimte naar de motorruimte gevoerd kan worden? Ik heb één doorvoer gevonden van een bundel kabels (links boven de koppeling), maar daar past niks meer bij.
Ik ben al even bezig geweest om te kijken welke mogelijkheden ik heb, maar ik kom er niet veel wijzer uit...

robnas

Geplaatst door robnas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

men boor een gaatje , let wel op waar je boort en gebruik een doorvoer rubber en het is opgelost!

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

hoeveel draden heb je nodig. dit ivm standaard van de zekeringkast onder de motor kap naar de zekeringkast onder het stuur stuk of 5 extra losse draden bij zit. dit is gemaakt voor als er een andere draad sneuveld dat je die draad kan pakken. maar ook voor andere functies kan deze draden gebruikt worden, scheeld een hoop werk

robnas (0), 10 jaar geleden

Dat klinkt goed... ik heb 2 draden nodig. Heb je wat meer informatie waar ik die draden kan vinden? Onder de motorkap weet ik het wel te vinden, maar welke draden zijn dat bij de zekeringsruimte? Ik zie het niet echt zitten om ze één voor één door te meten...

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

ze zitten bij de zekeringkast onder de motorkap met zijn 5en met isolatietape aan de bestaande kabelboom vast getaped en bij de zekeringkast onder de dashboard bij je stuurkolom daar ook.
zijn 5 losse draden en hebben alle verschillende kleuren. dacht 2dikke en 3dunnere kabels zijn.
ik zou ze ook helaas moeten zoeken durf het zo ook niet te zeggen

robnas (0), 10 jaar geleden

Die 5 kabels zitten er bij niet of ze zijn ergens op aangesloten. Ik heb in de zekeringsruimte 1 losse kabel met stekker gevonden waar continu 12volt op staat maar ik weet niet wat er achter zit en hoeveel ampere ik er doorheen kan jagen. De kabel zelf lijkt dik genoeg, ik weet alleen niet of er meer op aangesloten zit en hoe sterk de zekering is. Het stekkertje is zwart, relatief lang en er staat pa66/6 op (dat staat waarschijnlijk voor polyamide)

robnas (0), 10 jaar geleden

Vandaag bezig geweest...geen overige kabels, geen mogelijkheid gevonden om een kabel door te steken.
De kabels die al door een doorvoerrubber zitten kan niet doorgeprikt worden en ik had mijn hoop gezet om via de dorpel achter het paneel voor het voorportier te kunnen doorsteken...
In de dorpel zit een gat waar de kabel doorheen past, maar ik kan daarna niet verder komen, ik kan nergens vinden waar ik uit kan komen...

Een gat boren naast de kabelboom naar buiten is geen optie, er kan geen boormachine bij, vanuit de motorruimte is het al helemaal niet te doen.
Ik denk toch dat ik het maar uit ellende aan ga sluiten op de 12volt kabel die nog vrij is in de zekeringsruimte, in de hoop dat er geen zekering springt...
Of iemand moet nog iets weten.

robnas (0), 10 jaar geleden

Het is me gelukt de kabel door te steken naar de motorruimte.
Ik heb het dashboard-kastje verwijderd, daarachter zit een soort rubberen plaat met vier cirkels.
Deze kun je uitsteken, het isolerende gedeelte erachter is al rond. Als je de cirkel linksonder verwijdert dan zie je kaal plaatmateriaal. Hier kun je een gat doorheen boren, dit komt in een zichtbaar deel uit in de motorruimte (achter een stukje isolatie).
Uiteindelijke heb ik de kabel door een doorvoerrubbertje naar voren gestoken en achter de motor langs geleid richting de accu.

Ik heb het idee dat dat de enige mogelijkheid is om een kabel naar voren te krijgen.
Ik heb onder/achter bij de zekeringsruimte gekeken aan de bestuurderszijde, hier zit alleen een kabelboom waar niks bij kan zonder risico te lopen.
Via de dorpel (daar zit een rechthoekig gat waar een kunststof dorpellijst zich in vatklikt) is waarschijnlijk niet mogelijk, omdat in het kokerprofiel links van het dashboard ook verschillende schotten zitten.
Via het luchtkanaal (rechts achter en boven het dashboardkastje) was ook naar mijn idee niet mogelijk, met een dun lang stuk kunststof ben ik er proberen door te "prikken" naar voren, zodat deze onder de voorruit uit zou komen. Helaas kwam dit ook nergens op uit, de kunststof strip gaat er >50cm in, maar komt nergens zichtbaar uit.
Ik heb één overige kabel gevonden, waar continu 12V op staat, maar aangezien ik niet weet waar die vandaan komt, wilde ik die liever niet gebruiken.

De oplossing is dus gevonden: achter het dashboard-kastje een gat boren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum