Peugeot 406: Doorvoergat stroomkabel

Bouwjaar: 1999

Nu ik ben overgestapt van mijn 405 (met versterker en sub) naar mijn 406 (zonder versterker en sub) wil ik toch de hele boel weer in gaan bouwen. Nu had ik bij mijn 405 redelijk veel ruimte om de stroomkabel vanaf de accu door het schutbord naar de kofferbak te trekken, in het schutbord zat een doorvoer "gat" waarin je een puntje weg kon knippen waarna de kabel hier doorhene getrokken kon worden.
Ik heb de situatie bekeken bij de 406 en hier is aanzienlijk minder ruimte voor, tevens heb ik tot nu toe geen doorvoergat kunnen vinden. Zit hier een gat en zo nee is er dan een alternatief om de stroomkabel naar achteren te trekken ???? Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen ...

Sietze

Geplaatst door Sietze (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de 406 liggen er onder de voorste zekeringkast naar binnen toe reparatiedraden, die zou je kunnen gebruiken maar ik ben bang dat die voor jou te dun zijn, en dus zul je een gat moeten boren.

Sietze (0), 19 jaar geleden

Zou het een optie zijn om de stroomkabel onder de auto door te laten lopen en dan bij de kofferbak naar binnen te laten gaan? Misschien zit er al een opening ergens want er zit ook een LPG ringtank ingebouwd op de reservewiel plek.

roadkill9864 (0), 19 jaar geleden

Nee natuurlijk niet!!!!!Ik zou kijken via de optie die Oldtimer aangeeft,er moeten wel doorvoer gaten zijn.

Greetz Roadkill

Echt ze zijn er,alleen die maffe fransozen zijn meesters in verstoppen......

Sietze (0), 19 jaar geleden

Maar waarom zou het geen optie zijn om de stroomkabel onder de auto door te laten lopen? Er lopen volgens mij wel meer kabels onder je auto door (b.v. bekabeling voor trekhaak). Het scheelt dan ook heel veel geklooi in het interieur (dorpels, etc.).
De aansluiting van mijn gastank gaat ook ergens vanaf de plastic onderkant van mijn bumper ("spoiler") het chassis en mijn kofferbak binnen, waarom zou dit dan een probleem zijn voor een stroomkabel?

roadkill9864 (0), 19 jaar geleden

de bekabeling van je trekhaak loopt echt niet van voor naar achter onder de auto door hoor.En om leidingen nu met bekabling gaan vergelijken......Wat je eventueel zou kunnen doen is een buis tot kabelgoot makenen die van voor naar achterlatenlopen (houd je nog steeds een verhoogde kans op lekkage in je koffer bak)

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Dag Sietze,
Ik zou de kabel iedergeval niet onder de auto door laten lopen. Door de slechte omstandigheden onder de auto (weer,vuil etc) wordt de kabel snel broos en bestaat er kans op sluiting. En natuurlijk laat je een stroomkabel NOOIT langs een gasleiding lopen! Tevens loopt de kabel een langere tijd recht langs de auto waardoor er onder andere een brom in je geluid kan onstaan. Achter je gaspedaal zit een rubberen "schild" naar de motorruimte. brobeer met een boortje welke net iets kleiner is dan je kabel een gaatje te maken naast de kabelboom naar je zekerkast. Je kan dan de kabel dan doortrekken achter de zekerkast langs via het chassis tussen de voordeur en voorruit in (ad bestuurderskant) naar het dak toe en recht naar achter. Ad andere kant hetzelfde voor je audio kabels. Het meeste plastic kan je voorzichtig lostrekken en zo weer terugduwen. Succes ermee.

Sietze (0), 19 jaar geleden

Ik ga 'm gewoon door de auto leggen, hopelijk kom ik een beetje bij dat rubber "schild". Het is een aardig dikke kabel (ca. 6 a 8 mm doorsnede) dus ik weet niet of het mogelijk is om deze via het dak te laten lopen, ik denk dat daar te weinig ruimte voor is. Bij mijn 405 heb ik het via de dorpels gedaan, zal hier ook wel moeten. Nu nog hopen op een droog weekend :)

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Oeps vergeten. De antenne van je radio, regensensor aansturing en binnenverlichtingdraden lopen ook naar het dak. deze kan je goed volgen en er naast leggen. Via de dorpels is een goede optie, alleen even opletten dat je er niet steeds op gaat staan. Vergeet niet meteen je audio kabel ook mee te trekken... Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.