Peugeot 406: electrische panne

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1 TD

Is er soms een Peugeot kenner die me met wat raad kan helpen?
Zopas ben ik geconfronteerd met een waarschijnlijk ernstige meervoudige panne in mijn zoon zijn 406.Plots zonder voorafgaandelijke symptomen is er het volgende:
1)Koelventilator draait bij het starten op volle kracht (motor is half koud),ongeacht of de airco op of af staat.
2)Lampje binnenverlichting gaat ,tijdens de uitdoof-fase na openen en sluiten van deur,knipperend uit i.p.v.gewoon uitdoven.
3)Afstandsbediening werkte precies nog enkele malen maar na enkele keren werkt ze gewoon niet meer;(echter geen batterijprobleem van de sleutel).
4)Bij het centraal sluiten of openen van de vier portieren b.m.v. de sleutel in het sleutelgat gebeurt het volgende:eerst reageert het mechanisme ,bij omdraaien van de sleutel,helemaal niet;maar na enkele seconden vergrendelt de zaak dan toch!Bij ontgrendelen gebeurt net hetzelfde....slechts na 5...10 seconden opent de zaak dan toch aarzelend.
Ik heb rap een check gedaan op de batterij en laadsysteem en dat is in orde;Ook motor draait mooi.
Binnen 2 dagen vertrek ik op reis en wou nog graag de zaak opgelost zien.
Met hartelijke dank voor uw hulp!

werner1

Geplaatst door werner1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Heb je alle zekeringen nagekeken? Bij mij was eens de zekering voor de remlichten doorgebrand. Daardoor ging de koelventilator bij het aanzetten van het contact meteen vol draaien. Voor de rest, geen idee maar ik zou aan de BSI gaan denken.

werner1 (0), 17 jaar geleden

Richard,blijkbaar een schot in de roos!Eveneens bij ons blijkt de zekering van de remlichten gesprongen te zijn met als gevolg:permanent draaien van de koelventilator!!!Hoe doen ze het?! Probleem dus opgelost!Ook de centrale vergrendeling doet het weer
Bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum