Peugeot 406: stationair toerental verhogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v automaat

Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe ik het stationair toerental kan verstellen. Motor draait nu ca. 700 toeren en in stand D (Automaat) staat hij dan vervelend te trillen. Waar de gaskabel op de injectie gemonteerd is, zit een plastic kap, hoe krijg ik die eraf. Of is het gewoon een kwestie van het uittrekken van de kabel en de twee klemmetjes wat lager zetten.

Ik zie jullie antwoorden met belangstelling tegemoet.

Groeten

Theo Krijgsman

theorie

Geplaatst door theorie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

Dit Is Niet Af Testellen ; Als Zoals Je Schrijft De Gaskabel Strakker Gaat Zetten Herkent De Computer De Stationiare Stand Van De Gasklep Niet Meer En Kun Je Weer Andere Problemen Krijgen.
Je Moet Ook Niks Slopen ; Je Kan Er Nu Eenmaal Niets Aan Afstellen.
Het Enigste Wat Je Kan Doen Is Bij De Dealer Vragen Of Het Toerental Software Matig Gewijzigd Kan Worden Als Dat Kan Is Het Mooi Maar Anders Niet Aan Gaan Schroeven En Peuteren Daar Krijg Je Alleen Trammelant Van.

Groetjes Jan.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk moet de computer van de motor en/of de automaatbak hergeprogrammeerd worden. Dit is vrij snel gebeurd en zal per EBE ca € 40 kosten.

theorie (0), 17 jaar geleden

OK, Ik zal er afblijven. Bedankt voor de reacties.

Mickey7837 (0), 17 jaar geleden

Wel erg laat maar bij deze: aan de zijkant van de zwarte klep zit een gat, daar de schroevendraaier doorheen en de klem losdraaien. Het toerental is echter standaard 700 tpm bij deze motor. Met airco 800. Het onregelmatig lopen van deze motoren is bekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.