Peugeot 206: Electrische storingen 206

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Heb een 206 met rare storingen.

Knipperlichten werken soms niet.
Deurvergrendeling werkt soms niet. (na twee keer open en dicht geen reactie meer op afstandbediening en sloten in de deur. Als de auto naar ecomode schakelt kun je de deuren drie keer open en dicht doen)
Ondanks de ecomode vanochtend toch weer een lege accu (is net nieuw)
Als je instapt en de auto op contact zet gaan soms de ruitenwissers aan zonder dat deze echt aan staan, gaan dus vanzelf.

Weet eigenlijk niet goed waar ik beginnen moet met zoeken.

Alvast bedankt

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Kan na 1 minuut de deuren alleen via de bijrijdersdeur van de centraledeurvergrendeling af krijgen. Heb gecheckt of er een kabelbreuk in het bestuurdersdeurscharnier zit zonder resultaat.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt alsof er ergens een kortsluiting in een circuit zit (BSI of stuurschakelaar, com2000?) waardoor er stroomverbruik ontstaat. Heb je onlangs iets ingebouwd zoals bijv. een andere radio o.i.d.
Anders met ampere-meter controleren op verbruikers.

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Onlangs niets ingebouwd. Zit wel een aftermarket radio in met wisselaar, koppel die dingen eerst wel af om te kijken of dat efffect heeft.

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Heb de radio met wisselaar verwijderd en een amp meter aangesloten. Het valt op dat de ecomode na 30 sec al aan gaat en ook een keer of drie!!

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Heb net de deur open gedaan, op contact gezeten, van het contact af, deur dicht en op slot. Ecomode springt dan 5 keer aan en verbruikt, als het display uit is, 0,5 tot 0,6 amp. De laatste keer klikt het relais in bsi "half" en zakt het amperage naar 0,14. Net of zit er ergens een verbruiker waardoor de ecomode blijft proberen

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Shuntparc zekering even los gehad en er weer in en de problemen doen zich op dit moment niet meer voor.

Martin Akema (0), 14 jaar geleden

Na een reboot van de bsi (een keer of 10!! voor de zekerheid) hebben alleen de deuren nog kuren. Heb 't idee dat de ecomode ook de centraledeurvergrendeling uitschakelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.