Peugeot 206: snelheidsmeter valt af en toe uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

ik heb de volgende probleem..

soms als ik aan het rijden bent blijft mijn snelheidwijzer plakken...bijvoorbeeld bij 50kmpuur...ipv dat die naar 0 kmph gaat...
wat zijn de vaak voorkomende problemen..is het te oplossen of moet er een nieuwe instrumentenpaneel in,,,

CIVICCOUPE66

Geplaatst door CIVICCOUPE66 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

hallo, ik heb zelf een peugeot 206 1.4 uit 99 en had hetzelfde probleem met mn toerenteller... deze haperde en ging mee naar een bepaald toerental en viel vervolgens niet terug naar stationair of viel ineens terug naar 0.. aangezien u kampt met een soortgelijk probleem aan de snelheidsmeter, kan ik aangeven dat het nog al eens voorkomt dat er een (plastic) tandwieltje afbreekt in het spoeltje aan de achterzijde van de naald (wijzer). Ik heb het opgelost door voorzichtig!! mn instrumentenpaneel uit te bouwen en het desbetreffende spoeltje gedemonteerd en vervangen door een spoeltje uit een 2e hands instrumentenpaneel. Probleem heeft zich tot nu toe (2 jaar geleden vervangen) nooit meer voorgedaan. Het is alleen wel zaak dat u handig bent in klein priegelwerk en er ook het geduld voor heeft en u zal een 2e hands instrumentenpaneel op de kop moeten tikken (heeft mij toen 40 euro gekost bij een autosloop).

Veel succes!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.