Peugeot 306: electronicaprobleem display en motormanagement.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: xud9a/l d9b

Beste.......

Ik heb momenteel een probleem met bovenstaande auto.

Probleem is, dat de display niet alle gegevens weergeeft, onder andere de toerenteller/kilometerteller/motortemperatuur/laadstroomlamp en voorgloeilamp blijven dood. de brandstofmeter en remwaarschuwingslamp doen het overigens wel gewoon

De wagen heeft problemen gehad met het starten, maar dit is omzeild door een extra draad te trekken, en daarmee grote relais in de motorruimte te omzeilen. De auto start goed, loopt goed, de startbeveiling ( code in middenconsole ) werk naar behoren, maar het lijkt wel dat niet alle gegevens bij de display aankomen.

Daarbij komt, dat de voorbekrachtiging van de dynamo ook niet werkt. Alleen indien de motor op toeren is geweest, gaat deze stroom leveren.( wat dus begrijpelijk is).

Het probleem is dat ik via geen enkel kanaal een bedradingsschema kan krijgen, en ik dus met mijn meters in de kou blijf staan. Er is al een ander display ingezet ( 2 zelfs voor de zekerheid) maar het probleem blijft gewoon.

Mijn vermoeden is dat het een probleem met een computer betreft, of voeding daarvan maar welke en waar zit hij. en wat moet ik dan waar gaan meten.

Elke hulp is welkom.

Groeten Marcel.

hellbat

Geplaatst door hellbat (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

In deze 306 (ik denk van 1e type N3) zit geen computer die dit regelt, dus ik zou het zoeken in de bedrading.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

ik heb het al gevonden, het was een stekkerdoorvoer linksvoor in het binnenscherm wat los zat.

Groeten marcel

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.