Peugeot 206: Elektrische mankement? 206 cc. dak, ramen en radio doen het niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste allen,

Mijn peugeot 206 cc heeft volgens mij een elektrische mankement. De cabrio dak doet niks meer, de ramen doen het niet en de radio doet het ook niet meer. Wie o wie kan mij helpen? Alvast bedankt

brolly

Geplaatst door brolly (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Makkelijk en snel gecontroleerd zijn de zekeringen, zou daar even mee beginnen.

Gr Stefan

brolly (0), 13 jaar geleden

Dankjewel voor je snelle reactie Stefan.

Is het zo dat deze alle drie op een zekering zijn aangesloten? Misschien is het een domme vraag maar, ik heb er totaal geen verstand van.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoe deze precies geschakeld is weet ik ook niet, maar het is goed mogelijk dat deze groepen onder 1 zekering vallen.

Kijk anders eens in het onderhoudsboekje voor de zekeringen..

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Staat de auto toevallig niet op ECO mode? Heb je de motor al laten lopen?

brolly (0), 13 jaar geleden

Dankje voor je reactie,

Heb gisteren hele dag gereden, niets doet het. elektrische ramen niet, dak gaat niet open, radio doet het ook niet. Heb hem gewoon op automatisch staan en niet op ECO.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ohw.....even toelichten: als deze auto lang op contact staat zonder lopen van de motor, dan valt de electronica in een soort slaap/spaar-stand en dat heet dan ECO-mode. Als het systeem op ECO mode (slaapstand) staat, werken de ramen, dak, radio ook niet.
Uit je antwoord op te maken bedoel jij de verwarming/ventilatie?

brolly (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie Hans,

Uiteraard bedoel daarmee de verwarming/ventilatie (automatische airco). Ik ben op dit gebied een echte leek. Maar het klopt dat de auto een tijdje stil heeft gestaan. Kun je me aub nader toelichten wat ECO-mode inhoud? Alvast bedankt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat je een echte leek op dit gebied bent, is geen probleem, maar k"weet eigenlijk niet wat en hoe dit nog anders toe moet lichten? Een poging:
Stel.....je bent je 206CC aan het poetsen en je hebt daarbij de autoradio aanstaan zonder dat de motor loopt, dus contact aan en radio aan, dan zal de radio na verloop van ca. 20min. uitvallen. Niet omdat de radio dan kapot is, maar doordat het grootste deel van de verbruikers (radio, ruitbediening, CC kap) in een soort slaapstand vallen om er voor te zorgen dat de accu niet (te) leeg raakt. Deze slaapstand noemen ze ECO mode. Dit woord (ECO mode) verschijnt ook op het display midden bovenin op dashboard als je het contact even uit en weer aan zet. Uiteraard alleen als het systeem dus op/in ECO-mode is "gevallen"
Om em van die ECO mode af te krijgen start je gewoon de motor.

Hoop dat het zo duidelijk is?

brolly (0), 13 jaar geleden

Beste Hans,

Bedankt voor je zeer duidelijke uitleg. Maar op het display verschijnt geen ECO mode. Dus ik ga ervan uit dat dit niet het probleem is. Ik ben er nog steeds niet uit wat het probleem wel zou kunnen zijn. Mochten er mensen zijn die mij kunnen helpen graag. Alvast bedankt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens naar zekering F4 in de BSI. BSI is simpel gezegd de zekeringkast die achter het luikje onder de stuurkolom zit in de auto. Nummering van de zekeringen staat op de rand van die kast, dus zoeken naar F4.
Als dit niet lukt, dan is er maar 1 optie: wegbrengen naar de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.