Peugeot 306: elektronische storing

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo

Sinds kort heb ik een elektronisch probleem waardoor mijn auto helemaal flipt:S

Problemen zijn:

1. Tijdens het rijden als ik op m'n rem sta valt de km-teller en toerenteller + cd speler uit.
-. uitvallen gebeurt ook als ik mijn knipperlicht links of rechts gebruik

2. als ik mijn gevarendriehoek aanzet beweegt mijn temperatuurmeter mee + dashbord verlichting.

3. temperatuurmeter gaat over het rooie en blijft daar staan tot dat ik mijn auto uitzet.

4. bij het starten van de auto gaat het nooit in 1x moet het altijd 2x proberen soms komt het zelfs voor dat ik er 10-15min bezig ben...

Hopelijk kan iemand mij helpen met deze problemen want heb geen idee waardoor het komt.


Alvast bedankt

Nime

Geplaatst door Nime (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ergens aan de achterzijde een verkeerd lampje in gezet? Heb je een trekhaak? Zo ja...stekkerdoos verrrot?
Massakabel op de versnellingsbak afgebroken = de meest verdachte!!! Massapunt in de auto L naast het koppelingspedaal toevallig los?
Toevallig een zekering op een leeg plekje gezet omdat je dacht dat er 1 in moest?

Nime (0), 14 jaar geleden

Nee kan me herinneren dat ik er een nieuwe lampje of zekering in heb gezet. Versnellingsbak is niet afgebroken maarre wat wel stuk is mijn verwarming. zou het mss daardoor komen, misschien dat het een storing geeft?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is inderdaad niet te hopen dat je versnellingsbak afgebroken is, maar de gesplitste massakabel op de versnell.bak dan? En de massa boven het kopp. pedaal en de stekkerdoos van de eventuele trekhaak?
Wat is er stuk aan je verwarming?

Nime (0), 14 jaar geleden

Heb geen trekhaak. punt is was laast ook bij deze peugeot dealer geweest heb het laten uitlezen daar kwam ook niks uit maar goed kan het aan hun laten maarre 75 euro per uur pff tis niet weinig natuurlijk;)) maar goed verwarming blaast niet ook zet ik het op z'n hoogste stand komt niks uit.

na hoeveel km moet je versnellingbak vernieuwd worden eigenlijk heb nu 120d op m'n teller staan. kan niet zeggen dat het 100% goed is soms als ik wil schakelen voor dat ik m'n koppeling indruk kan ik het uit de versnelling halen b.v zit in 3 wil naar 4 zonder koppeling in te drukken gaat die er soms uit... maar ja het schakelt goed voor de rest.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Oké, volgens mij hebben we een kleine mis-communicatie? Wat de elektronicaproblemen zou kunnen veroorzaken is een slechte massa-verbinding. Er loopt vanaf de accu een plus en een min kabel. De min kabel (massa) loopt vanaf de accu naar beneden en zit met een bout vast op de versnellingsbak. Deze min-kabel heeft ter hoogte van die bewuste bout op de versnellingsbak een splitsing. Wat vaak voorkomt bij 306 is, dat de ene massa draad bij die splitsing door-rot. Hierdoor krijg je vreemd gedrag van de elektronica o.a. temperatuurmeter en instabiele meters van het instrumenten paneel.
Een ander belangrijk massapunt zit schuin boven het koppelingspedaal. Even op je knietjes en je ziet em zitten. Controleer eens of dit massa-punt goed vast zit en controleer de hierboven genoemde massa-aansluiting op de versnellingsbak.
Is de accu al eens getest?

Nime (0), 14 jaar geleden

nu begrijp ik wat u bedoelt. Heb er een nieuwe accu in gedaan maarre tis er niet beter op geworden, ik ga het is morgen controleren in ieder geval hartelijk dank voor de info laat het zoiezo weten hoe en wat. prettige avond verder.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dank je...jij ook en sukses.

Nime (0), 14 jaar geleden

Heb het probleem gevonden er was een kabel gebroken heb het ff tegen elkaar gehouden alles doet weer normaal.. weet niet wat voor kabel het is.. in ieder geval bedankt voor het advies. Zal nog ff kijken wat voor kabel het is.

groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum