Peugeot 306: Motor stoort op radio ontvangst

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi Break, 470000km

Hallo,

sinds een tijdje is de ontvangst mijn fabrieksradio ronduit belabbert. Op de middengolf hoor je alleen een zware brom die met het motortoerental stijgt en daalt (tijdens het opschakelen waan je je in een compterspelletje van 20 jaar terug). Op de FM zijn alleen hele sterke zenders te ontvangen en alleen als je niet te ver van de zendmast komt.

Omdat zowel de MW als FM gestoord zijn lijkt het me niet aan de antenne te liggen. En ook andere originele radio van hetzelfde type had het probleem. Iemand een idee waar ik moet zoeken. Iets aan het boordnet (VAN-BUS?).

Aangezien de auto binnen afzienbare tijd na een leven hard werken naar zijn laatste rustplaats (sloop) zal worden gebracht ga ik er niet al te veel meer aan (laten) doen, maar als iemand een idee heeft, is dat altijd welkom. Alvast bedankt.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt me toch een antenne(kabel) probleem = antennekabel op weerstand doormeten of misschien heb je de mogelijkheid om het met een universele losse antenne te proberen? Wel de losse antenne even massa geven.
Volgens mij zit er ergens t.h.v. rechts naast het dashboardkastje nog een antennekabel-koppeling.

LuckyMe (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Lijkt me toch een antenne(kabel) probleem = antennekabel op weerstand doormeten of misschien heb je de mogelijkheid om het met een universele losse antenne te proberen? Wel de losse antenne even massa geven.
Volgens mij zit er ergens t.h.v. rechts naast het dashboardkastje nog een antennekabel-koppeling.[/quote]
Hans, dank voor je reactie. Ik zal binnenkort eens kijken . Maar een ding begrijp ik nog niet zo. De middengolfantenne is toch een ferrietstaaf in de radio? Kan een storing op de (externe) FM antenne ook de middengolf storen?

LuckyMe (0), 13 jaar geleden

hans4074, je had gelijk: oneindige weerstand gemeten, dus kabelbreuk. En die was snel gevonden, nl. bij de dakdoorvoer waar de binnenader aan het contactpunt is gesoldeerd. Dus de kabel iets ingekort en opnieuw vast gesoldeerd. Maar helaas, te vroeg gejuicht, want de weerstand was nog steeds oneindig hoog. Omdat zo'n breuk vrijwel overal in de kabel kan zitten (en dus onzichtbaar is) heb ik een nieuwe kabel getrokken (gewone witte coax tv-kabel!) en alles werkt weer. Ook de middengolf!

De antennekabel-koppeling rechts naast het dashboardkastje heb ik niet gevonden, maar het is daar allemaal zo vol met zaken als bijrijdersairbag, aircocondensor (?) en handschoenvak, dat je er van geen enkele kant goed bij kunt.

In elk geval bedankt voor de gouden tip!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.