Peugeot 406 2002: Familiale-bankje plaatsen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik zou graag een (tweedehands) familiale-bankje willen plaatsen in de achterbak van mijn 'gewone' 406 break (bouwjaar 2002). Ik heb hier een paar vragen over.
Beschikt elke 406 break over de hievoor benodigde bevestigingspunten van het bankje en de gordels? Van welk bouwjaar moet het bankje zijn zodat het in mijn auto past?

Ik heb een LPG-ringtank op de plaats van het reservewiel, maar zoals in de afbeelding (die ik ergens op internet vond) is te zien, kunnen een LPG-ringtank en een bankje gecombineerd worden. Kost waarschijnlijk wel wat beenruimte van de kids.

Aan deze foto zag ik trouwens ook dat ik links en recht 2 andere interieurpanelen nodig heb ivm de bevestiging en doorvoer van de gordels.

Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten?

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Let op voor je geld investeert in het bankje. Ik heb me wel eens laten vertellen dat de carrosserie van de familiale ook anders is.

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Dank voor je reaktie.
Aan de andere kant lees ik daar dat een bankje niet achteraf te plaatsen zou zijn ivm verschil in schokdempers. Als ik echter op http://public.servicebox.peugeot.com/pag... kijk dan zie ik dat in een gewone 406 Break en in de Familiale uitvoering dezelfde schokdempers gebruikt worden.
Kan iemand uitsluitsel geven hoe het echt zit?

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Ik heb nog even zitten kijken hoe het zit met de bevestiging van de gordels van de achterbank en van het familiale-bankje.
Gewone 406 Break: De middelste gordel van de achterbank heeft het rolmechanisme in de achterbank. Voor de gordels van de 2 buitenste zitplaatsen op de achterbank worden de 2 bevestigingspunten naast de hoedenplank gebruikt .
406 Break Familiale: De achterbank heeft 3 gordels met het rolmechnisme in de achterbank. De 2 bevestingspunten naast de hoedenplank worden gebruikt voor het familiale-bankje.
Dus ik heb in mijn gewone 406 Break geen mogelijkheid om de gordels van het familiale-bankje te bevestigen.

arie406 (0), 15 jaar geleden

Hoi, ik open nog even dit onderwerp met een tip, die ik in de Autoweek zag staan afgelopen week.
Kijk eens op
http://garagegeurtsen.nl/uniklap.html
Lijkt een interessante optie.
Succes en groet
Arjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum