Peugeot 406: gat in ring koelvloeistof

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Beste mensen,

Ik heb vandaag zelf geprobeerd een slang te vervangen, deze loopt van de gasverdamper naar het schutbord. Bij het schutbord steekt een stuk uit waarop je de slang moet aansluiten. Echter, in dit stuk zit bij de ring die alles moet afsluiten een beschadiging waardoor al het koelvloeistof er langs loopt naar buiten. Kan ik dit ook op één of andere manier dichtkitten of met een rubbertje dichten?? Ik hoor het wel.

Groet Eric

ericveenstra

Geplaatst door ericveenstra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Ik zou de boel schoonhouden, dus niet gaan kitten. Wellicht kun je de ring eraf snijden en vervolgens de slang met een slangklem vast zetten. Zorg wel dat je de slangklem niet te strak zet waardoor het tuitje uit het schutbord vervormd. En dan maandag even een nieuwe originele slang bestellen.

ericveenstra (0), 15 jaar geleden

Ok, bedankt. Maar kan het tuitje er zo uit of moet daarvoor het hele schutbord eruit. Het tuitje gaat namelijk wel in het schutbord.

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Het tuitje zal er vast uit kunnen. Ik heb bij mijn 406 uit 1997 ooit de kachel radiateur vervangen. En volgens mij is dat tuitje het beging van een metalenpijpje dat rechtstreeks de kachel radiateur ingaat. Als je dat moet vervangen ben je volgens mij niet blij.

ericveenstra (0), 15 jaar geleden

nee, dat dacht ik ook al, omdat dan de hele boel losmoet. Ik probeer het eerst wel een tijdje met een slangklem. Bedankt voor het advies.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.