Peugeot 406: Flauwe vraag over LED interieurverlichting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

Even een relatief klein probleempje over de interieurverlichting van mijn Peugeot 406.
Ik heb de gloeilampjes (5w steek) van de interieurverlichting vervangen door led lampjes. Prima, mooi helder licht en boven verwachting werkt zelfs de dimmer als je de deur sluit uitstekend.
MAAR... als ik het lampje op een bepaalde manier plaats werkt deze enkel óf op de deur (en de centrale vergrendeling) óf op de handmatige stand om de verlichting aan te zetten. Dus voor de duidelijkheid: nu zit het lampje er zo in dat deze werkt op de deur, maar tijdens het rijden kan ik het lampje niet gewoon aanzetten. Als ik het lampje uit de fitting haal en er andersom in zet, kan ik deze wel inschakelen tijdens het rijden maar reageert het lampje niet op de deuren / centrale vergrendeling. Met de unit is niets mis want met een gloeilampje werkt alles wel naar behoren.
Ik denk dat het met de + en de - te maken heeft of zo. Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen, of moet ik gewoon weer terug naar gloeilampjes?

Alvast bedankt!

LeChef

Geplaatst door LeChef (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

LED's (Light Emiting Diode) werken maar 1 richting dit, door dat het een DIODE is, en de spanning er maar op 1 manier er door laat

http://electronica.infoyo.nl/overige/148...

LeChef (0), 13 jaar geleden

Kijk, zoiets dacht ik al...
Is de conclusie dan dat ik gewoon pech heb en de lampjes maar op één stand werken? Of kan ik iets doorverbinden of zo?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.