Peugeot 406: tankklep ontgrendeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 HDI

Mij overkomt de ongemakkelijke omstandigheid dat de tankklep niet ontgrendeld als ik aan de hendel bij de bestuurdersstoel trek. Bezoek aan de dealer wijst uit dat er NIET een nokje van de tankklep is afgebroken (schijnt vaker voor te komen) maar dat de kabel gespannen moet worden. Bij geopende tankklep beweegt het palletje wel als je aan het hendeltje trekt maar wordt kennelijk niet ver genoeg naar binnen getrokken om de tankklep te ontgrendelen.
Waar en hoe kan ik die kabel spannen? Bij de bestuurdersstoel of bij de tankklep. Wat is de makkelijkste manier zonder dat ik een half interieur moet verwijderen om ergens bij te kunnen?

Joep5503

Geplaatst door Joep5503 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik dacht dat het kabeltje afgesteld kon worden aan de bovenzijde van de kunststof bak waar het palletje van het tankklepje ook in zit. Wel vreemd overigens. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Meestal is óf het nokje van tankklepje afgebroken óf de kunststof bak is kapot waardoor de veerkracht ook niet meer werkt.
Het lijkt me vrij simpel te controleren. Met 2 man de 1 bedient de ontgrendeling in de auto en de ander kijkt hoever het palletje naar binnen gaat. Moet toch vrij simpel te zien zijn?

Joep5503 (0), 13 jaar geleden

Hans, bedankt voor je reactie. Het is dus niet het nokje dat aan de tankklep zit (aan de kant waar die scharniert). Vandaag even (met z'n tweeën) gekeken hoe het zit maar het palletje dat naar "binnen" wordt getrokken als je aan de hendel trekt, trekt zich niet voldoende terug. Stellen van de kabel is niet zo simpel als het lijkt. Dus hebben we een pragmatische oplossing gezocht en 2mm van het palletje afgeslepen. Probleem opgelost!

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Haha, das ook een oplossing! Inderdaad, als de stelmogelijkheid bovenaan bij kunststof bak zit zoals ik aangaf, dan moet dit hele spul eruit en dat is best even werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.