Bij hevig accelereren (boven 3500 tr/min) gaat de wagen af en toe in noodloop. foutmelding P0088 (drukmeter tegen aanslag, druk in galerij te hoog). Deze code komt er zo goed als iedere keer in. verder soms P0087(idem maar druk te laag), P1198(opbrengstregelaar tegen aanslag),P1165(druk te laag).
reeds gedaan of geprobeerd :
raildruksensor vervangen , verstuivers laten testen , retour naar tank gecontroleerd, aanzuigzeef in vlotter gecontroleerd.
wagen heeft 260000km. Volgens klant bij rijden onder 3000 tr zelden foutmelding.
bij fel optrekken heb je plots een soort klak, lampje diagnose gaat aan en gaat in noodloop. Daarna gaat de wagen in soort noodprogramma en is gemeten druk altijd hoger dan berekende,wagen draat dan ook veel ruwer.
Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.
Hey TR, de retour was het dus blijkbaar niet ! Ik zou nog eens kijken of je tijdens het optreden van de storing de voedingspanning en massa kan meten op de raildruksensor. Zou misschien nog kunnen dat de voedingsspanning in elkaar stort door een doorgesleten draad of een andere 5 volt sensor die sluiting maakt. Schijnt dat de aircodruksensor bij sommige modellen wel eens problemen geeft.
PT nieker
brandstoffilter ook al vervangen?
inderdaad, een brandstoffilter kan een heleboel problemen veroorzaken, vooral bij de 136pk versie!
gr koen
filter is vervangen, of beter, ik heb er een in geplaatst. er zat namelijk geen filter in. Bij de vorige eigenaar zijn ook 2 van de 4 verstuivers vervangen.
geen filter aanwezig?
Als de wagen zonder filter gereden heeft kan de opbrengstklep vervuild raken. Had je de pomp al gewisseld TR ?
vandaag andere HD pomp gemonteerd en opgelost. Kan terug zonder problemen in hoge toeren rijden.
Mooi zo, waarschijnlijk te veel troep in de HD pomp gekomen ? door het rijden zonder filter?
Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.
13 jaar