Peugeot 406: gaat niet op slot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Beste probleem oplossers,

Ik heb recent een 406 aangeschaft. Nu gaat ie niet op slot. Niet met de afstandsbediening en ook niet met de sleutel. Iemand een idee waar de zoektocht te beginnen. (buiten de zekeringen) Overigens doet de achterklep (break) het wel met de sleutel.

Iedere tip is welkom.

Alvast bedankt

Jaap

JaapVeld

Geplaatst door JaapVeld (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Jaap, wat gebeurd er als je het met sleutel (in het slotje) een poging doet? Hoogstwaarschijnlijk draait het slotje door? Zo ja, gaat/kan de sleutel wel diep genoeg in het slotje, want dat is bij 406 vaak de oorzaak. Misschien voorzichtig eens proberen de sleutel wat dieper in het slotje te krijgen eventueel door slotje smeren met een geschikt middeltje. Gebruik je smeermiddel met een rietje, denk er dan om dat je het rietje niet afsnijd op moment van verwijderen/terugtrekken uit het slotje op het scherpe afdichtplaatje in het slotje. Als dit weer gangbaar is, kun je eens kijken wat de centrale portiervergrendeling doet.

JaapVeld (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

Ik heb inmiddels inderdaad het bestuurders slot gangbaar gemaakt zoals jij hebt beschreven. Ik heb hiervoor een Xantia gehad en die had ook dit kwaaltje maar hier deed wel de cv het als je een slot opende of sloot.

Ik kan nu de beide voorportieren met de sleutel bedienen echter wel per stuk er lijkt geen centrale aansturing te zijn. ook de achterklep kan ik met de sleutel openen en sluiten. Ik hoef niet zo nodig afstandsbediening maar dat alle sloten gelijk open en dicht gaan is wel handig.

Ik lees hier op het forum dat er achter het handschoenenkastje of de zekeringenkast de aansturingsrelais zouden zitten kan dit kloppen?

Gr Jaap

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De eenheid/het kastje voor de centrale portiervergrendeling zit bij mijn weten inderdaad achter het dasbord-kastje. Bij normale centrale vergrendeling heeft het kastje een langwerpige vorm.

JaapVeld (0), 12 jaar geleden

Okay bedankt ik ga eens even speuren morgen.

Gr Jaap

JaapVeld (0), 12 jaar geleden

Hmmm dit gaat nog wel even wat zoekwerk opleveren. Mijn eerste rondje op de sloop levert op dat deze dingen er overal al uit zijn gehaald voor mij een indicatie dat zij nogal eens stuk gaan. Ik ga nog maar eens een middagje op zoek in de buurt.

Wordt (hopelijk) vervolgd :-)

Gr Jaap

JaapVeld (0), 12 jaar geleden

Tja nergens zit zo' n unit nog in een sloopauto dus kennelijk zijn ze wel gewild.

De unit tikt overigens wel als ik hem activeer met de ( ab)sleutel dus er zit nog wel leven in de cv en afstandsbediening. Ik ben elektrisch niet zo handig dus ik moet er nog maar eens een nachtje over slapen hoe dit op te lossen.

Iedereen met een handige tip altijd welkom. Misschien is er iets te doen met een achteraf in te bouwen cv als dat enigszins compatibel is.

Gr Jaap

JaapVeld (0), 11 jaar geleden

Nou ik heb in een verse sloopauto het kastje gevonden en ja hoor hij doet het,

Iedereen bedankt voor het meedenken en het topic kan wat mij betreft afgesloten worden. Je kan wel lekker bij dat kastje trouwens ik vraag mij wel eens af wie deze constructies verzint ;-)

Gr Jaap

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.