Peugeot 306: Gas installatie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Hallo, heb een 306 stationcar van 2000, hier in een klein probleem met de gas installatie G3 van AG, als ik ga rijden gaat hij niet iedere keer automatisch over schakelen van het starten op benzine naar gas, hij doet het meestal goed maar ook enkele keren helemaal niet en moet ik hem met de hand over schakelen (druk ik hem op de middelste stand de schakelaar, laat hem daarop enkele seconden staan en druk hem dan weer naar de gasstand) en dan doet hij het wel weer. afgelopen jaar is de computer van de installatie vernieuwd en ook de injector is `n half jaar geleden vernieuwd. als ik hem zelf op gas heb gezet blijft die ook keurig op gas rijden, en als ik de motor af zet en daarna binnen 5 a 10 minuten weer start gaat hij weer heel snel op de gas.

wie kan mij hier aan een antwoord helpen? bij voorbaat dank.

Groetjes, Frans

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo

Geplaatst door dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

milas (0), 17 jaar geleden

Frans, gezien de bouwjaar van je auto denk ik dat je een AG-DGI systeem hebt.
Voorzover ik weet wordt het overschakelen van benzine naar lpg geregeld door temperaatur sensor in de injector. Deze 'werkt samen' met de DGI computer. Het beste kun je DGI computer bij een lpg-specialist uit laten lezen, en eventueel laten resetten. Ik had het probleem dat de auto bij de eerte koude starte niet overschakelde, maar bij de 2e start altijd wel overschakelde. Ondanks dat de DGI computer geen fouten gaf, heb ik de DGI-computer laten resetten (+/- 20 min werk). Sindsdien geen problemen meer.

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 17 jaar geleden

Bedankt Milas voor je andwoord, ik zal inderdaat maar even naar de lpg specialist gaan om te resetten.

Gr. Frans

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.