Peugeot 206: Geen acceleratie meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Hallo,

Sinds vorige week accelereert mijn 206 niet meer zoals eerst. Ik krijg de auto (zeker in hogere verscnellingen) bijna niet meer boven de 3000 toeren. Dat wil dus zeggen dat ik op de snelweg de 120 km/hniet eens meer haal. Als ik een viaduct op moet dan loopt de snelheid ook terug richting de 100 km/h met plankgas. Het lijkt alsof de auto niet meer op het laatste deel van het gaspedaal reageert. Ook lijkt het erop dat hij niet voldoende diesel krijgt of iets...

2 weken geleden ben ik nog naar Frankrijk geweest en had daar nog nergens last van en kon gewoon rustig 140 km/h rijden. Ik heb het brandstoffilter al vervangen, omdat ik gehoord had dat ze in Frankrijk nog wel eens vuile diesel zouden hebben.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn, voordat ik hem naar de garage breng?

Alvast bedankt!

Sepjs

Sepjs

Geplaatst door Sepjs (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het zou kunnen dat de katalysator inwendig los is komen te liggen in het huis, waardoor dit de uitlaat (deels) verstopt. Heb je geen storingsmelding?

Sepjs (0), 14 jaar geleden

Ik heb geen storingsmelding, dus ik ga er eigenlijk vanuit dat de drukken goed zijn (anders had ik dat motor managmentlampje wel gehad lijkt me)
De katalysator is een tijdje geleden vervangen en er is ook een roetfilter ondergebouwd.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als bijv. de turbodruk te laag is hoeft dit niet gelijk een brandend diagnoselampje te betekenen, maar slaat dan wél storing op, dus uit laten lezen is de meest voor de hand liggende eerste indruk.
Je kunt nog kijken of luchtinlaat-traject in orde is en of er toevallig nergens een slang deels los geschoten is.

JGC (45), 14 jaar geleden

Is je brandstofleiding nog wel heel? Dit is een redelijk bekend probleem bij de 1.4HDI, die leidingen lopen onder je luchtfilterhuis door en schuren daar door de trillingen die je motorblok maakt. Een klein gaatje is al voldoende om flink in te houden, of zoals bij mijn geval, niet meer te willen starten na het vervangen van het brandstoffilter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum