Peugeot 406: Geen stroom op de gloeibougies

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900TD

Beste techniekers,

Kan iemand mij helpen met de volgende problemen.Op de eerste plaats krijg ik geen stroom op de gloeibougies.Ik heb een relai gevonden langs de batterij met opschrift (relais protege ).Daar heb ik wel stroom op de ingaande en uitgaande verbinding van 12V ( er zit ook een stekker op met 4 verbindingen ??).Als ik meet op de aansluiting van de gloeibougies is daar de spanning nul.Kan iemand mij zeggen waar er nog een relai zit wat de gloeibougies aanstuurd buiten de relais protege.(ik heb wel elektrische schema’s nagekeken wat logis is, maar dan alles terug vinden is wat anders J) Probleem 2 is dat de brandstofpomp geen diesel doorlaat.Auto was ok s’avonds en s’morgens geen starten meer aan.De starter werkte nog wel maar het was duidelijk dat hij geen brandstof kreeg.Maar voorlopig is mijn zorg het gloeien terug in orde te krijgen omwille dat er geen zekering stuk is zowel binnen als onder de motorkap.

Alvast bedankt Patrick.



[url=http://imageshack.us][img]http://img479.imageshack.us/img479/6740/...[/img][/url]

Produp

Geplaatst door Produp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Produp (0), 17 jaar geleden

Beste ,

Het bouwjaar moet zijn 1998 foutje sorry

Produp (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Probleem opgelost.

MvG

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat was nou de oplossing?? Kunnen we wat van leren!

Produp (0), 17 jaar geleden

Beste,

Gezien dat bij deze wagen de brandstofpomp en gloeibougies samen werken om te voorkomen dat de wagen gestolen wordt,was de oplossing vrij simpel.Je kan het systeem overbruggen en zo toch nog starten (zie schema's voor Prof).Ik ben erachter gekomen dat bij mij het probleem invoudig een relai was dat niet meer werkte zoals moest.( bleef plakken ).Nu de uitleg over het overbruggen ga ik hier niet uit de doeken doen,wat jullie wel begrijpen denk ik.Dus er waren twee mogelijkheden A=overbruggen zonder het probleem op te lossen met als gevolg geen antidiefstal meer,B=het probleem opzoeken en herstellen zoals doormeten van sensoren en relais.

MvG Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum