Peugeot 406: Geluid Hydraulische klepstoter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2 liter

Mijn peugeot heeft in febr. een grote beurt gehad(120000km) Nieuwe distributieriem en multiriem + spanrollen etc.
Afgelopen maand is de multiriem gaan rafelen en uiteindelijk een stuk hiervan tussen de distributieriem gelopen. Gevolg enorme schade aan de motor. Kleppen stuk etc. De multiriem was niet goed gespannen en de garage geeft garantie. De kop is er af geweest en gereviseerd . Nieuwe kleppen en hydraulische klepstoters etc. Na 500 km nog steeds volgens mij 1 klepstoter die lawaai geeft bij de koude start. Als de motor op temperatuur is, is het geluid weg. Hiervoor weer terug geweest bij de garage en motorspoeling toegepast en opnieuw controle van de hydraulische klepstoters. Mijn vraag: Hoe lang duurt het voordat de klepstoters ingelopen zijn en het geluid bij koude motor ook snel normaal is.

gerard3568

Geplaatst door gerard3568 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Normaal gesproken is na vernieuwen 1 keer op bedrijfstemperatuur genoeg om klepstoters goed te laten werken. Gelijk na een koude start is het op zich niet verontrustend "iets" te horen, omdat het systeem op druk moet komen. Maar dit zal m.i. toch na een ca.2 sec. over moeten zijn.
Welke type olie zit er in de motor?

gerard3568 (0), 14 jaar geleden

De motorolie is ververst bij de koprevisie : syntetische olie 5w30. en bij de oliewissel eerder 5w40. De garage heeft overig wel gezegd dat we probleemloos kunnen rijden. Ik zal de komende weken veel kilometers maken en kijken of het geluid bij koude motor ( d.w.z. de eerste 10 minuten) inderdaad minder wordt. Ook op deze revisie zit 1 jaar garantie!

sel (0), 14 jaar geleden

Pas na 10 miniuten wordt het geluid minder.. dat lijkt me niet goed. Je kunt beter binnen je garantieperiode dit op laten lossen. Is er bovendien ook gecontroleerd waarom multiriek geknapt is? Is de de vrijlooppoelie van dynamo nog goed?

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Zijn er bij de revisie tweedehands onderdelen geplaatst die mogelijk al een probleem hadden ? Is de kop van je eigen motor teruggeplaatst of wordt die nu gereviseerd en heb je een ruilkop gekregen uit een andere auto ?

gerard3568 (0), 14 jaar geleden

Auto is vandaag weer naar de garage. Het wordt nader onderzocht welke klep of klepstoter herrie maakt. Over een paar dagen weet ik meer en kan ik vertellen of het probleem opgelost is.

gerard3568 (0), 14 jaar geleden

De spanrol van de multiriem was kapot gelopen met deze schade als gevolg. een deel van de multiriem is tussen de distributieriem gelopen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is het alleen tussen de riem gekomen of heeft het meer schade gemaakt ?

gerard3568 (0), 14 jaar geleden

Kleppenrevisie etc.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Voor de 2e keer..hmm

gerard3568 (0), 14 jaar geleden

Probleem verholpen. 4 nieuwe zuigers+pistonpennen+zuigerveren. De tik zat in een pistonpen. Motor loopt weer als een zonnetje.
Alles onder garantie.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Das nog eens goede service.

Bedankt voor feedback.

Santa (0), 14 jaar geleden

Zuinig zijn op zo'n garage!
Hier kan menig groot bedrijf een voorbeeld aan nemen!

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

kunnen die gasten geen garage in het zuiden des lands openen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum