Peugeot 406: Houd iets in bij ca 1200rpm, tikt alsof er een vonk overslaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: EW7J4 85kw

De klant klaagt dat de wagen al enige tijd iets inhield bij ca 1200-1500 rpm. Sinds gisteren is er een geluid in de kop alsof er een klep tikt. Echter met een dikke schroevendraaier luisteren geeft geen resultaat waar het geluid vandaan komt. Dacht vervolgens dat het een vonk was die in het boubine-blok boven op de bougies overspringt. Bobine-blok gedemonteerd en afgekoppelt. Tijdens het starten hoor ik het tikken nog steeds. Auto loopt verder goed. Iemand een idee?

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Meerdere malen meegemaakt en klinkt alsof er een klep veel te ruim staat........een bougie die los staat.

Ruud10657 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hi Hans, bedankt voor de tip.
Als je het bobine-blok optilt is het geluid weg. Bougies zitten vast! Bougies verwijderd en wat schertst mijn verbazing? Van bougie 1 zit de porcelein los! Deze porceleine binnenstift wordt door de het bobine-blok naar beneden gedrukt en door de compressie omhoog geblazen en dit veroorzaakt het luide tikken. Bougies vernieuwd, probleem opgelost.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.