Peugeot 406: hdi (d8) meer herrie boven 120 km/h

Bouwjaar: 1998

mijn hdi (1-99!)maakt meer herrie boven de 120km/h of ongeveer 2600 rpm. Motor loopt niet onregelmatig en rookt ook niet uitbundig.
Nu heb ik de motor vervangen door een uit 2001. Hier zitten dus iets andere verstuivers en pomp in. Effect is hetzelfde. Is er misschien een software update geweest om dit probleem te verhelpen ? Kan een defect aan de motormanagement dit veroorzaken ? Motor management van d9 is helaas kompleet anders ?

Ben al bij diverse peug dealers geweest. Ook gespecialiseerde bosch dealer zag geen probleem.

Wie weet raad ...

jan5028

Geplaatst door jan5028 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Je had dus een lawaai in de motor en je hebt hem vervangen?!?? En nu is het euvel nog het zelfde !. Is je krukaspoulie misschien luiddruchtig? Of de airco ? dit kan van alles zijn . wat bedoel je met meer herrie ? Heb je vergelijking materiaal in de vorm van een vergelijkbare auto ? Bosch EDC15c injektie systeem heeft m.i 3 klassen van verstuivers.De pomp is m.i. het zelfde gebleven. Een software update voor deze klacht is er volgens mij nooit geweest . Bij een defekt aan het het motormanagement gaat het lampje branden (een ernstige storing) dus dat kun je zelf zien. is je uitlaatsysteem goed uitgelijnd ? En komt de uitlaat toch niet tegen het subframe als je rijdt ?
En zijn de motorsteunen nog in orde ?

jan5028 (0), 18 jaar geleden

Krukas poelie al vervangen. Pomp heeft wel degelijk ander nummer dan in mijn d8. Er zijn trouwens diverse verschillen tussen d8 en d9 uitvoering ( afsluitbare inlaat, pulsdemper, turbo, sensors, motormanagement) !
Motorsteunen zijn ok. Uitlaatrubbers lijken inorde, heb deze echter nog niet vervangen.
Geluid doet zich voor boven ongeveer 2400 rpm. Hierbij hoor je de motor zeer nadrukkelijk.
Motormanagement lampje is uit.
Ook hoor ik wel eens een geratel wanneer de motor koud is, laag in toeren is en dan een beetje gas geven, bijv 3e versnelling 1200 rpm. Volgens mij hoor ik dan de verstuivers ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.