Peugeot 205 diesel: "helikopter" geluid bij gasgeven

Bouwjaar: 1992

Mijn peugeot 205 diesel maakt sinds een tijdje een raar geluid steeds als ik gas bij geef. Eerst was het voornamelijk bij hoge snelheid nu ook bij lage snelheid. Het gebeurt als ik gas bij geef. Het geluid is het best te omschrijven als een opstijgend helikopter geluid( laag donker geluid) of een oude moterfiets. Als ik gas terugneem gaat het weer even weg, geef ik weer gas bij komt het weer terug. Vorige week was het even weg maar nu heb ik het idee dat het steeds erger wordt. Ik zou graag wat suggesties hebben. Alvast bedankt

ijsbruin

Geplaatst door ijsbruin (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Turbo_hdi11674 (0), 20 jaar geleden

Het lijkt wel of je luchtfilter niet goed gemonteerd zit of misschien ernstig vervuild.

ijsbruin (0), 20 jaar geleden

Als het de luchtfilter is kan ik daar zelf iets aan doen?
Nog iets anders onder de moterkap zit een klein plastic tankje met draden erop en klemmetjes, ik ben mijn boekje kwijt er zit geen vloeistof meer in maar ik weet niet waar het voor is. het zit als je voor de auto staat rechts.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit lijkt mij het remvloeistofpotje als dat leeg is gaat er een lampje branden en heb je geen remmen meer dus snel even naar kijken.

rfbroek (0), 20 jaar geleden

Of is het gewoon t ruitensproeier reservoir Oldtimer?

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Rona.Zit het potje vooraan direkt achter de koplamp of meer naar achteren achter de accu?

ijsbruin (0), 20 jaar geleden

Oldtimer het potje zit achter de accu, het is niet het ruitensproeier reservoir zover gaat mijn kennis nog net. Ik denk dat je gelijk hebt met remvloeistof. Nog iets anders heb je ook nog een idee over de oorspronkelijke vraag het "helikoptergeluid bij meer gas geven. Hier zit ik meer mee.
Graag een suggestie of je ook denkt dat het de luchtfilter kan zijn.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Dat helikoptergeluid, hmm, moeilijk over de computer,kan het luchtfilter zijn,komt het van de accukant of van de andere kant, het kan ook nog een dynamolager of zoiets zijn.Groeten Oldtimer

ijsbruin (0), 20 jaar geleden

Het geluid klinkt onder de motorkap maar het is niet duidelijk van één kant. Het wordt we steeds erger, eerst alleen bij 100/120 km nu ook bij lagere snelheid. Het lijkt alsof het begint als de motor warm is als ik dan gas bijgeef begint het geluid, als ik gas terugneem loopt de motor normaal. Gas bij dan hoor ik het weer. Doet het dus alleen bij gas bijgeven.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Het lijkt mij het verstandigste om er even een deskundige naar te laten luisteren. Ik kan en durf hiervandaan niet te zeggen dat het niets is. Stel je voor dat het een spanrol van de distributie is en de motor gaat stuk, terwijl ik aangegeven had dat het niks was, sorry maar dat risico wil ik niet lopen.sterkte Oldtimer. p.s.Als je weet wat het is kan ik wel zeggen hoe het het beste opgelost kan worden.

ijsbruin (0), 20 jaar geleden

Hallo Oldtimer
Ik heb er naar laten kijken en de ashoes van het linkerwiel is kapot en doordat ik er mee doorgereden heb is de aandrijfas kapot. Moet dus vernieuwd worden. Bedankt voor de suggesties!

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Jammer, dat je zo lang bent doorgereden, als je bij de eerste indicatie naar de garage was gegaan was hij mischien nog te redden geweest,pech en pijn in de kontzak, en dat zo kort voor het weekend, wat nu, ga je het zelf doen of ga je het laten doen?

ijsbruin (0), 20 jaar geleden

Laten doen want ik ben een echte leek op autogebied vandaar al mijn vragen.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Succes Oldtimer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum