Peugeot 406: Hoe bescherm ik mijn condensor?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik rijd al zes jaar in mijn 406 en onlangs is er weer een nieuwe condensor gemonteerd i.v.m. een niet meer werkende airco. Dit is inmiddels al het tweede exemplaar dat lek is en ik heb begrepen dat dit een Peugeotkwaal is door de plaatsing van dit onderdeel voor de radiateur.
Bestaat er geen mogelijkheid om de condensor te beschermen tegen insecten en steenslag d.m.v. een gaasje o.i.d.? Dit mag natuurlijk niet de koeling belemmeren.

Ik hoor graag van jullie wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

Donkeyman53

Geplaatst door Donkeyman53 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

uhhh... afstand houden ?

Donkeyman53 (0), 14 jaar geleden

[quote=TrafficBandit]uhhh... afstand houden ?[/quote]
Dat doe ik al vele jaren, maar toch gaan de condensors kapot.

Mart76 (0), 14 jaar geleden

Heb wel eens gehoord dat het mn. mis gaat door rottende balderen die achter/onder de condersor ophopen en die vochtige prut, zorgt voor corrosie op de aansluitingen. Dus af en toe goed schoon maken kan volgens mij nooit kwaad.

Donkeyman53 (0), 14 jaar geleden

[quote=Mart76]Heb wel eens gehoord dat het mn. mis gaat door rottende balderen die achter/onder de condersor ophopen en die vochtige prut, zorgt voor corrosie op de aansluitingen. Dus af en toe goed schoon maken kan volgens mij nooit kwaad.[/quote]
De eerste condensor heeft het een jaar of 7 volgehouden en was inderdaad een beetje aangetast door rottigheid. De tweede hield het na twee jaar al voor gezien en is waarschijnlijk lek geraakt door een steentje o.i.d.
In ieder geval bedankt voor de tip!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.