Peugeot 406: auto lijkt op 3 cilinders te lopen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 20-16v

Hallo, Ik heb een 406 uit 2001 Lpg3 die nu na 5 jaar wat elektronische probleempjes begint te veroorzaken. Als ik de auto start dan loopt hij aanvankelijk goed. Na ongeveer een minuut begint de motor onrelematig te lopen en te schudden. het lijkt dan alsof hij op 3 cilinders loopt. Als ik dan niet ga rijden, maar de auto laat doorlopen dan gaat het motormanagment lampje aan en slaat de auto uiteindelijk af. Auto heeft tijdens deze storing weinig vermogen en je kunt met moeite wegrijden. Wie kan mij helpen. Alvas bedankt.

Gr Freark

snake01

Geplaatst door snake01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het makkelijkst zal zijn om de auto even te laten uitlezen,voor je dalijk een hoop onderdelen gaat vervangen die achteraf niet nodig waren geweest.

Gr Stefan

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Daar is net een hele tread over volgeschreven: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... (ander type auto, zelfde type motor)

Je kan proberen de motor te reinigen met Forte Motorflush en de olie + oliefilter te vervangen met 5W40, als dat niet werkt kan je de ECU laten updaten met de laatste versie van de software, en als dat niet werkt moet je de hydraulische klepstoters vervangen.

KRG (0), 14 jaar geleden

Wat voor gasinstallatie heeft deze ?
wat is de km stand ?

Heeft hij de storing ook op benzine ?

Is de auto toevallig donkerblauw ?

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Mis je je oude auto nos steeds Klaas ? ;)

KRG (0), 14 jaar geleden

De HDI 110 Pk die ik nu hebt bevalt prima, alleen de gasprijs van nog geen 0,50 eu lijkt me af en toe ook wel wat. Als ik geen gedonder had gehad met de 2.0 16V op lpg dan had ik hem misschien nu nog steeds.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

hij loopt de eerste minuut goed (dan loopt ie nog op benzine) en bij het overschakelen op gas gaat ie op 3 poten. Heb ik het zo goed vertaald?
Probeer eens je lpg installatie direct na het starten uit te schakelen en kijk of deze storing dan ook nog komt na een minuut, of dat deze dan wegblijft. Als ie wegblijft, zit het in het lpg systeem (injector defect OF de aansturing daarvan).
Ik neem even aan dat je een ag sgi installatie hebt.

snake01 (0), 14 jaar geleden

De aut heeft 213000 km op de teller met 140000 zijn de gas injectoren en de verdamper vervangen. Hi loopt alleen op benzine slecht, als hij overschakeld op gas is het probleem weg. Ik ga in ieder geval de motorflush,maar eens gebruiken.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

is het de 24-gg-lv? het klinkt wel ERG als mijn vorige auto.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=snake01]De aut heeft 213000 km op de teller met 140000 zijn de gas injectoren en de verdamper vervangen. Hi loopt alleen op benzine slecht, als hij overschakeld op gas is het probleem weg. Ik ga in ieder geval de motorflush,maar eens gebruiken.[/quote]
Lijkt me dan een probleem met benzine deel te zijn. Tank eerst eens frisse benzine en rij hier een honderd km mee, evt. met wat reiniger. Knappen de benzineinjectoren vaak al behoorlijk van op, zeker bij een auto op LPG.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

ik begrijp het niet meer. Eerst zeg je dat ie pas na een minuut slecht gaat lopen en nu zeg je dat het probleem enkel voorkomt op benzine? Maar die eerste minuut loopt ie juist op benzine, maar goed...

snake01 (0), 14 jaar geleden

Erwin, het is niet jouw oude auto. De auto gaat inderdaad na ongeveer een minuut slecht lopen, hij loopt dan nog steeds op benzine. Als ik de auto gewoon start en direct wegrij heb ik geen probleem.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je al verse benzine geprobeerd ?

snake01 (0), 14 jaar geleden

ik heb de motorflush erin gedaan en de benzine die erin zit is misschien 3weken oud. Ik heb voor de zekerheid 20 liter getankt en er een injectorreiniger bij gedaan. Nu maar even afwachten. Jullie gaan het van me horen.

erik1969 (0), 14 jaar geleden

Ik heb een vergelijkbaar probleem met mijn Ford Galaxy 2.3i. Op benzine heel onregelmatig. Inmiddels is de bobine al vervangen, heb ik 2 tanken benzine leeggereden (incl Forte gas treatment) en is het brandstofsysteem volledig gereinigd met Forte (uitgevoerd door een specialist van dat bedrijf). Het probleem is nog steeds niet verholpen. Bij de garage heeft men wel ontdekt dat het signaal van één van de lambda sondes niet correct doorgegeven wordt. Dit signaal loopt via de elektronica van het LPG systeem. Zodra ik hierover meer te weten kom laat ik dit wel weten.

snake01 (0), 14 jaar geleden

Oke ik ben benieuwd wat dat opleverd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.