Peugeot 406: Spannen van muliriem Peugeot 406 break

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Ik wil/moet mijn multiriem vervangen. Ik krijg de riem er niet om want ik heb geen ruimte. Ik kan niets vinden wat op een spanmogelijkheid lijkt. Er zitten 2 geleide/spanrollen op. Verder een krukaspoeli,waterpomp,stuurbekrachtiging en dynamo. Ik heb de onderplaat er al af gehaald om ruimte te krijgen maar zonder resutaat.
Alvast bedankt.
Arnold

kiplingerf

Geplaatst door kiplingerf (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

haal de wiel kuip er maar uit ;) dan is er voldoende (ruim) om hem er af te halen is toch echt een simpel klusje

kiplingerf (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]haal de wiel kuip er maar uit ;) dan is er voldoende (ruim) om hem er af te halen is toch echt een simpel klusje[/quote]
Het grootste probleem is het spannen. Ik zie geen mogelijkheden om te spannen.

kiplingerf (0), 14 jaar geleden

Dank voor het antwoord. Maar waar ik mee zit is het spannen van de riem. Of het maken van ruimte om hem er omheen te leggen.

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Wat jij voor 2 span/geleide rollen aanziet zijn in werkelijkheid 1 geleide rol en 1 span rol. Als je een sleutel zet op de bout van de spanrol en deze bout probeert te draaien, dan merk je dat de je tegen een veer aan duwt en de riem los komt. Maar om er goed bij te kunnen moet je wel de wielkuip los halen. En vergeet niet goed te kijken hoe de riem er op moet voor je de oude los haalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum