Peugeot 307: Hoe kom ik bij de aanjagerschakelaar?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDi 110 pk

Stand twee van de aanjager doet het niet. De weerstandsmodule is al vervangen, maar die was het niet. Als ik aan de draad trek die vanaf de schakelaar naar de ventilator loopt, doet stand twee het soms wel. Ik denk dus dat er ergens een slechte verbindig zit bij de schakelaar.

Hoe kom ik daar bij? Moet de hele middenconsole verwijderd worden?

andreetje

Geplaatst door andreetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk eerst eens goed naar de bruine dikke draad in de stekker die op de module komt. Verbrand?????

andreetje (0), 14 jaar geleden

Waar zit die? Kan ik daar makkelijk bij om te kijken of moet het dashboard dan uit elkaar?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

M.a.w. je hebt de weerstand niet zelf vervangen? Als je niet weet hoe en wat, dan is het best lastig bijkomen, maar dashbord hoeft er niet uit.

andreetje (0), 14 jaar geleden

Ik heb 'm inderdaad niet zelf vervangen. Ik weet wel ongeveer waar-ie zit: ergens achter het dashboardkastje.

Ik ga er nu vanuit dat het de schakelaar is. Als ik de draad van de schakelaar af strak trek, doet stand 2 het soms.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Schakelaar kan ook, dan is contactstrip standje 2 op de printplaat ingebrand, maar heeft meestal als oorzaak een te grote weerstand over de stekker op de weerstand doordat daar een aansluiting is verbrand.

andreetje (0), 13 jaar geleden

Het is gelukt. Het dashboard kastje vervangen was lastig: naast de 6 schroeven links en rechts zit deze ook aan de onderkant vast (bekleding verwijderen). Toen het kastje eruit was, zag ik de connactor op de schakelmodule zitten, maar ik kon er bijna niet bij. Door een deel van de ventilatiepijp aan de rechtskant te verwijderen (daar zit het luchtfilter achter) kon ik met mijn hand in de pijp komen. Daar kon ik de weerstandmodule draaien, en naar binnen trekken. Toen ik de conncector van de module loshaalde zag ik het probleem: 1 pinnetje zat niet ver genoeg in de connector en maakte dus geen contact meer. Door het pinnetje terug te duwen was het probleem opgelost. Standje 2 doet het weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.