Peugeot 307: Vaag LPG AG Probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Beste leden van Problemcar,

Ik had vroeger een VW Polo met een Necam installatie en had niet al teveel problemen mee dus LPG_G3 bevalt mij wel helaas is mijn auto toen aangereden en dus klaar voor de sloop waardoor ik opzoek was naar een andere degelijke auto met een LPG_G3 onbouw installatie. Mijn keus was gevalen op de 307 vanwege de luxe etc.. en voornamelijk het AG systeem. Ik vind zelf het AG systeem perfect werken als je het ook werkend krijgt en daar zit mijn probleem dan ook want mij LPG installatie heeft blijkbaar een eigenwil. Het zit zo inelkaar.. ik heb een AG installatie SGI type 3 model en binnen in heb ik ook een klein 4 kant knopje met 4 groen lampjes en 1 rode lampje. Op het moment wanneer ik mijn LPG installatie aanspreek dan reageert ie niet geen geluid (tik) niks ik kan zo hard en vaak drukken als ik wil maar, er gebeurt niks.. dan rij ik een paar KM 30 ofzo dan springt ie vanzelf aan tijdens rijden of stilstaand maar met moeite want soms wilt ie nog terug springen naar benzine. Als ie eenmaal op gas draait dan rijdt mijn auto ook goed verder geen problemen. Op het moment dat mijn LPG wel werkt en dan mijn auto uit doe en weer start doet ie weer niks kan ik drukken opnieuw starten niks helpt zelf batterij eruit en 10 min wachten helpt niet. Ik moet dan weer een aantal km rijden tot dat ie plotseling op gas gaat. Echter vandaag werd het nog vreemder ik reed gewoon 50 op benzine had wel een paar keer op het knopje gedrukt maar gebeurde niks en ik kan ook niet zien of mijn LPG inwerking is omdat mijn rode lampje nooit brandt maar, blijkelijk stond mij LPG wel ingeschakeld dan hoor ik vanachter een harde tik geluid snel tik - tik -tik -tik soort relais achtig geluid hij probeert op gas te gaan maar lukt niet. Bovendien krijg ik ook de Uitlaatgas melding op mijn BC te zien wanneer ik op gas rij. Op benzine kreeg ik deze melding niet had toe gereset en alleen benzine gereden geen problemen gehad tot dat ik op LPG ging vandaag even toen kreeg ik die melding gepaard met de engine light.

Ik heb dit soort problemen nooit eerder gezien of meegemaakt. Ook kan ik hierover niks vinden de Computer werkt wel goed want anders zou die helemaal niks doen.
Wat zou het kunnen zijn?.. eenmaal op gas rijdt ie perfect tot dat ik mijn auto uit doe dan is mij LPG niet meer aanspreekbaar handmatig maar doet ie vanzelf op een tijdstip hier hij uitkiest.

Ik hoop dat iemand het weet wat het kan zijn (naar een specialist brengen gaat alleen maar geld nemen en niks oplossen)

Groeten, Vegito

vegito

Geplaatst door vegito (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst maar eens uitlezen op foutcodes (GAS ECU(gasboer) en de normale motor EBE(dealer))

vegito (0), 14 jaar geleden

auto is uitgelezen.. bobine was niet goed kreeg melding dat cilinder 1 half werkte dus heb de bobine vervangen probleem opgelost. Daarna geen foutcodes meer gekregen..

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat is nog eens snel opgelost. In minder dan een kwartier.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Idd, weer een TOp service van Problem Car hehe


badankt voor de Feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.