Peugeot 307: Uitlaatgas storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 110 PK

Na twee jaar weg te zijn geweest, heb ik nu weer een uitlaatgas alarm. Dit gebeurt vooral bij koude motor, en als de auto korte tijd uit is geweest. Als er een uurtje of 4 tussen zit, krijg ik de storing niet. Soms geeft-ie ook geen storing bij koude motor.

Wat kan dit zijn? De auto rijdt verder goed. Ik denk zelf aan een oude accu (6 jaar, motor draait ook niet lekker rond bij koude start). Valt me ook op dat het verbruik hoog is: 1:14 is het maximaal haalbaare, terwijl ik een zeer rustige rijder ben.

andreetje

Geplaatst door andreetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het motorstoringslampje brand, kan dat verschillende oorzaken hebben, het beste is dan om hem even te laten uitlezen..

Of je zou eens moeten testen met startkabels eraan, dus bij een koude motor even een ander voertuig ervoor zetten met de kabels eraan, zodat hij voldoende spanning heeft en krijgt tijdens het starten..

De accu heeft inmiddels wel zijn geld opgebracht na die tijd.

Gr Stefan

andreetje (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je tip. Ik ga het eens proberen met een andere auto erbij.

andreetje (0), 14 jaar geleden

Het uitlaatgas alarm is uit zichzelf opgelost: het komt nu niet meer voor. Vorige week is bij de beurt de computer uitgelezen. Daarin kwam een storing voor dat er iets met de ontsteking aan de hand is. Aangezien het een diesel betreft, wist de monteur ook niet wat voor storing het nu is geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.