Peugeot Partner: Hoe schijven en klauwen voor los krijgen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW8B

Hallo,

Ik ben bezig met de schijven en de blokken van mijn lucas (TRW) remsysteem voor aan het vervangen. Ik loop echter tegen twee problemen op.

Ik had begrepen dat de remklauw er af moet voor het vervangen van de schijf. De twee torx 55 bouten waar de klauw mee vast zit, zitten muur vast. Ik krijg ze met de dopsleutel set ook niet los. Ik heb de bouten veelvuldig ingespoten met WD40 maar dit werkt ook niet. Maar is het wel nodig om ze los te maken, kan de schijf er ook zo uit en weer in? Zo niet heeft iemand een idee met wat voor een gereedschap en/of hoe ik ze los kan krijgen?
En dan nu het tweede probleem. Ik had begrepen dat de schijf na het verwijderen van de twee torx bouten met een ferme tik los moeten komen. Helaas lukt dit niet, en heb met een koevoetje, bijtel en ander gereedschap geprobeerd los te krijgen maar dit lukt niet. Ook heb ik de as waar de schijf aan vast zit ingespoten met WD40, ook dit mocht niet helpen. Hoe moet ik de schijven er nu af krijgen?

Ik zit hiermee met mijn handen in mijn haar (nadat ik ze gewassen had hoor, anders is dat vies :-), wie kan me helpen aub.

Groeten, Marc.

Ps. hier nog even een foto van de schijf en remklauw waar het om gaat.

[url=http://img192.imageshack.us/i/peugeotpar...][img]http://img192.imageshack.us/img192/9256/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

marcwiesen

Geplaatst door marcwiesen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

die beugel waar de klauw aanzit moet er ook af

die 2 torx55 bouten. goede torx dop, flinke mep met de hamer er op, en ff een blik spinazie eten

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje], en ff een blik spinazie eten[/quote]
Verse spinazie is lekkerder en schijnt beter te werken.

Voor de rest heb je gelijk.....de bouten kunnen muurvast zitten en eigenlijk is hiervoor de luchtsleutel HET ideale middel, alhoewel er ook al redelijk wat torxdoppen stuk gesprongen zijn op deze bouten bij lossen met de luchtsleutel.
Om de schijven eraf te krijgen geldt eigenlijk hetzelfde.....ze kunnen behoorlijk op de naaf vastgeroest zitten.
Schijf rond draaiend en dan vanaf de binnenzijde tegen rand van de schijf slaan eventueel met een moker. Doe dit niet met woest geweld, want o.a. de wiellagers krijgen dan weer teveel voor hun broek. Telkens stukje verdraaiend met bewustte, maar rake klapjes gaat de schijf zich vanzelf gewonnen geven.

marcwiesen (0), 12 jaar geleden

Dank je wel Renaultmonteurtje en Hans.

Die bouten van de klauw zitten wel erg vast ja. Ik heb de bouten geprobeerd los te krijgen met de torxdoppen en er met een vuistje op te slaan. Helaas is nog het niet gelukt, maar wel twee torxdoppen gemold. En nu zijn ze op...... damn. Toch een beetje teveel verse biologische spinazie gegeten!
Hebben jullie een idee wat voor een gereedschap ik beter kan gaan gebruiken hiervoor (buiten een luchtsleutel want dat is een beetje duur)?
De schijf heb ik met beleid met een vuistje zoals Hans beschreef los gekregen, waarvoor enorm bedankt. Nu alleen nog de klauw eraf anders kan de schijf er niet af.

Groeten, Marc.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je een goede Torxdop hebt, zou ik de bout onder spanning zetten met een wringijzer (en evt een pijp erop) en dan een klap op de dop zelf geven (alsof je de torx dieper in de bout wilt slaan).

marcwiesen (0), 12 jaar geleden

Dank je Sjaak,

Ik ga het morgen zeker proberen. Eerst dan morgen nieuwe en goede torxdoppen en een wringijzer kopen.
Ik laat dan even weten of het gelukt is.

Groeten, Marc.

Treb (0), 12 jaar geleden

Even de brander erop en heetstoken wil ook wel eens helpen.
Doe dit wel met beleid.
Succes,
Bert

marcwiesen (0), 12 jaar geleden

Ontzettend bedankt allemaal voor jullie reakties!

Ik heb er veel aan gehad. Het is gelukt en de nieuwe schijven en blokken zitten er op. Ik heb vanochtend nog een wringijzer en een torxkrachtdop gekocht van zeer hard staal. En dan merk je kwaliteits verschil en werkte perfect.

Ik kan nu weer mooi een stukje remmen. Nogmaals bedankt allen.

Groeten, Marc.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Goed man!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.