Peugeot Partner: Kapotte koppelingskabel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19D

Hallo,

Vorig jaar zijn mijn koppelingsplaten vervangen daar deze compleet op waren.
Nadat deze vervangen zijn heb ik tot 3 x toe een nieuwe koppelingskabel moeten monteren.

De 1e reeds na 4 weken nadat de koppeling vervangen was in Frankrijk op m'n vakantie adres ( Bij een Peugeot garage nog wel)
Vervolgens wederom 4 weken daarna tijdens een ritje in NL weer een breuk en afgelopen week weer.

Ben er nu wel een beetje klaar mee. Weet iemand wat het probleem kan zijn daar diverse garage houders nu deze kabel vervangen hebben(allen Peugeot dealers/subdealers) Krijg verder ook geen duidelijk antwoord waar het probleem zich bevindt hoewel ik het vermoeden heb dat er tijdens installatie van de nieuwe koppelingsplaten iets niet correct uitgevoerd is.

John HR

Geplaatst door John HR (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 12 jaar geleden

De koppelingsgaffel gaat misschien te zwaar?

John HR (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de respons maar de koppelingsgaffel zou niks mee aan de hand zijn als ik het mag geloven.

Had echter deze week ook moeite om de auto in de laagste versnellingen te krijgen. Denk dat het bijna einde oefening is voor m'n peugeot.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit fenomeen komt blijkbaar vaker voor. Zelf ook meegemaakt met een 206. Vijf kabels in 2 jaar tijd, zowel originele als vervangers. De eigenaar had al 2 maal de complete koppeling (laten) vervangen maar geen soelaas en heeft de auto toen maar verkocht. Niet echt een opbeurend verhaal maar wel waar.

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij de partner moet je goed opletten of hulpveer op het koppelingspedaal er nog op zit. Zonder hulpveer gaat de steller in de koppelingskabel een eigen leven leiden en wordt schakelen een crime. Verder kan het zijn dat de gaffel waar de kabel mee op de bak bevestigd zit krom is. De koppelingskabel zelf maak ik meestal vast met een tirep op de geleide steun waar de kabel over de bak geleid wordt. De kabel kan in de steun schuiven en dat is niet echt de bedoeling. De kabel gaat dan namelijk aan het inwendige stelmechanisme van de koppelingskabel trekken.
Als u de laatse 8 cijfers van chassinummer even plaatst of mailt dan zoek ik nog even wat extra info op voor u.

John HR (0), 12 jaar geleden

[quote=moderator]Dit fenomeen komt blijkbaar vaker voor. Zelf ook meegemaakt met een 206. Vijf kabels in 2 jaar tijd, zowel originele als vervangers. De eigenaar had al 2 maal de complete koppeling (laten) vervangen maar geen soelaas en heeft de auto toen maar verkocht. Niet echt een opbeurend verhaal maar wel waar.[/quote]
Ik volg deze raad maar op.

een ieder bedankt voor info en technische ondersteuning.

Groet,

John

kevin6259 (0), 12 jaar geleden

Ik had deze pech gisteravond ook een paar km van huis de kabel gebroken bij het pedaal, gelukkig zonder koppeling thuisgekomen en vandaag een nieuwe laten plaatsen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.