Peugeot Partner: kachelblower peugeot partner 2.0HDI

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0Hdi

Hallo, ik heb een peugeot partner. waar ik een probleem met de kachelblower/motor heb.
Vorige jaar mei ging hij opeens op volle toeren draaien en was niet meer te regelen. Na wat informatie te hebben in gewonnen
werd mij verteld dat de voorschakelregelaar in de kachelmotor defect was.
Op de sloop heb ik een andere kachelmotor gehaald . Echter begin december weer exact hetzelfde probleem, alleen na 2 weken hield hij er helemaal mee op.
Ik besloot een nieuwe kachelmotor te kopen. Bij brezan gekocht (orgineel valeo). Deze ingebouwd en hij blies weer volop en te regelen met de dashboardknop. Echter er kwam nergens lucht uit. Wat bleek; de schoepen van de ventilator stonden verkeerd. Motor geruild voor hetzelfde model maar schoepen andersom geplaats en 150 euro duurder!!
Maar nu blaast hij wel, maar alleen wanneer ik de regelaar op het dashboard op vol vermogen zet. Ik kan dus niet meer het toerental regelen.
Wel komt nu overal lucht uit waar het uit moet komen.
Kent iemand dit probleem en heeft hij daar een oplossing voor??
Zou het kunnen dat ook de regelknop op de dashboard bediening kapot is ?? Is volgens mij alleen een pot meter
Graag hoor ik jullie ideëen en oplossingen.

eitje64

Geplaatst door eitje64 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

opelcali (0), 12 jaar geleden

als je stand 1,2,3 niet werk en 4 wel dan is je variableweerstand kapot
meet die eens uit
mvg

Pascal Limpens (0) PRO, 12 jaar geleden

Kachelweerstand kapot.

Grtz, Pascal

eitje64 (0), 12 jaar geleden

Hallo,
ik heb een regelknop zonder standen dus het toerental loopt traploos op. Als je met de klok mee draait van zeg maar 12 uur naar 5 uur blaast de kachel met circulatie van buitenlucht.Draai ik de knop tegen de klok in dus van 12uur naar 7 uur dan sluit de klep en blaast hij alleen de lucht in de auto. Nu blaast hij dus alleen als ik de knop naar 5 of 7 uur draai.
Deze kachelmotor is nieuw (valeo) even als de motor met het verkeerde schoepenrad . Bij de kachel met het verkeerde schoepenrad kon ik wel het toerental wel regelen.
Omdat het een nieuwe kachelmotor is ga ik er van uit dat de weerstand goed is. Maar natuurlijk meten is weten dus ik ga op zoek naar iemand die daar apparatuur voor heeft.
Groet Jurriaan Eilander

eitje64 (0), 12 jaar geleden

Goedendag,
pascal had gelijk wederom de kachelweerstand defect. Gelukkig op de brevak mensen van Valeo gesproken
en die hebben het keurig onder garantie opgelost.
Mvg Jurriaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum