Peugeot 406 SR: kachelradiator

Bouwjaar: 1999

Zoals al eerder gemeld komt er bij het aanzetten van de kachel een koelvloeistofgeur uit de ventilatieroosters. Als de kachel eenmaal warm is de geur verdwenen. Op recirculatiestand ruik je niks.De ramen worden niet vet en de auto verliest geen koelvloeistof. Omdat ik binnenkort op vakantie ga met deze auto wil ik geen risico lopen. De kachelradiateur preventief vervangen vind ik nogal resoluut. Nu is mijn vraag of ik zonder al te veel te moeten demonteren bij de kachelradiateur kan komen om deze te controleren, of moet ik de oorzaak van de geur ergens anders zoeken.

Overigens rijdt de auto op LPG en ruikt het onder de motorkap ook naar koelvloeistof.

pieter9078

Geplaatst door pieter9078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft uw wagen airco? Indien de airco opstaat, zal je ook veel minder last hebben wat reuk betreft, daarom is het probleem niet opgelost, maar door de airco steeds af te zetten kan je meer zicht op de situatie krijgen. Indien de reuk sterk is duid dit toch op een kachelradiator.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Ben bij de dealer geweest. Deze vertelde mij dat wanneer de radiateur lek zou zijn er ook koelvloeistoflekkage moet zijn.Tevens zouden de ventilatieroosters en de voorruit vet moeten zijn. Zij hadden het bij een 406 nog nooit meegemaakt.Vervangen komt op ongeveer 700 euro excl BTW, het hele dashboard moet eruit en de airco moet ook losgekoppeld worden.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit niet gewoon je pollenfilter verstopt.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Nee, Pollenfilter is bij grote beurt in maart jl vervangen. Klep recirculatiestand werkt ook goed.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou hem toch maar eens goed "laten"afpersen als er echt niets uit komt zou ik er maar een lekker geurtje in hangen en lekker op vakantie gaan.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Lijkt me een strak plan. Bedankt!

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

22 juli afspraak bij de dealer. Auto avond vantevoren brengen om koelsysteem af te persen.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Vandaag is er een nieuwe kachelradiateur gemonteerd. Gelukkig moest alleen de stuurkolom los om erbij te kunnen. Radiateur was inderdaad lek.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is voor de vakantie, geeft weer wat rust , nietdan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.