Peugeot 406: kachelventilator werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

ben op zoek naar een duidelijk en overzichtelijk elektrisch schema van voornamelijk de kachelaanjager. het is een auto met handmatige airco.
schema's van de dealer zijn niet duidelijk en niet volledig. ik hoef verder geen tips over wat het probleem allemaal kan zijn want ik weet al wat het niet is. het is niet de schakelaar, niet de voorschakelweerstand en het is niet de aanjager zelf. wil alleen maar een schema. peugeot servicebox is ook geen optie, site is niet duidelijk. krijg alleen maar voorwaarden te zien en voor wie de site bedoeld is. dus alleen maar een schema en dan ben ik gelukkig. en voor niets gaat de zon op. eventuele onkosten komen we wel uit.

june

Geplaatst door june (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=june]schema's van de dealer zijn niet duidelijk en niet volledig. .[/quote]
Dan kunnen de peugeot mensen je helaas ook niet helpen.

Richard9710 (0), 12 jaar geleden

Ik denk dat niemand dan kan helpen, ik gok zo dat Peugeot de enige is die alle schema's van Peugeot's heeft.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Is de auto van voor juli 2001 of na juli 2001..
heeft ie 1 of 2 koelventilatoren...
Wat is de motorcode...

wanneer ik al die gegevens heb, heb ik misschien een schema voor je.

june (0), 12 jaar geleden

hij is van na 07-2001, de motorcode is dw10td,het aantal koelventilatoren moet ik je even schuldig blijven. auto is op dit moment niet hier.

june (0), 12 jaar geleden

de auto heeft 1 koelventilator.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Jeroen, schema ligt in je mailbox.

mvg,
Hans

june (0), 12 jaar geleden

hans, hartelijk dank voor het schema. dit is tenminste een normaal elektrisch schema. ik houd jullie op de hoogte.
mvgr jeroen

june (0), 12 jaar geleden

ben vandaag al een paar uur aan het puzzelen geweest maar ik denk dat ik eruit ben. vanaf de zekeringkast onder de motorkap gaat er iets verkeerd. de bedrading is in orde dus de hoofdverdachte is de zekeringkast. nou hoop ik dat ik die zo zonder problemen kan vervangen voor een andere anders is er een klein probleem.
ps. hans nogmaals bedankt voor het schema. het heeft me wel in de goede richting gestuurd maar het komt nog niet een heel klein beetje overeen met de werkelijkheid.

june (0), 12 jaar geleden

update.
zekeringkast uitgewisseld. geeft verder geen enkel probleem alleen kachel ventilator krijgt nog steeds geen spannig. wat gaat er waar verkeerd en waarom? ik weet het even niet meer.

jannemanne (0), 12 jaar geleden

Vanuit je kachelventilator gaat een dikke kabel richting onder je dashboard daar zit een verbindingstekker tussen die is gerif verbrandt. Er tussen uit knippen en door een dikke kroonsteen vervangen. Dan heb je weer spanning op je vent. Doet hij het dan nog niet goed zal de voorschakelweerstand wel defect zijn. Er staan hier diverse draadjes met de oplossing. Suuk6.

june (0), 12 jaar geleden

fijn dat je meedenkt jannemanne, maar ik heb het al zo ver terug gezocht dat ik bij de zekeringkast uitkwam. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een raadsel wat er aan de hand is (geweest). hij is nu kortgesloten en blaast als een nieuwe, alleen niet op de manier zoals het hoort. dus, ik sta nog steeds open voor suggesties. hou je vooral niet in.
mvgr jeroen

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Voor een schema heb ik wat gegevens nodig;

bouwjaar 2001, is ie van voor juni of na juni 2001?
Heeft hij airco?
wat is de motorcode?

aan de hand van die gegevens kan ik een schema opzoeken.

june (0), 12 jaar geleden

auto is van na 07-2001, motorcode is dw10td en de auto heeft een handmatige airco. ik hoop dat het je lukt. bvd.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Schema in je mailbox.
Succes.

mvg,
Hans

june (0), 12 jaar geleden

bedankt hans, ga het nog eens proberen. mvgr jeroen

june (0), 12 jaar geleden

ik heb vandaag weer eens mogen spelen met de peugeot en heb weer het een en ander aan info erbij gekregen en gevonden. er zijn namelijk nog een paar andere zaken die niet functioneren, nl. de rechterbuitenspiegel en de buitentemp. meter. deze twee zaken plus de aanjager die niet werkte voerde mij uiteindelijk naar de multifunctie-regelmodule. maar waar die zit weet ik nog niet. verwar hem niet met de BSI want die regelt andere zaken en heb ik ook al eens uitgewisseld. ik vrees nu dat ik hem moet laten uitlezen en dan resetten of vervangen. ik ga het nu gauw genoeg weten. eindelijk.

june (0), 11 jaar geleden

durf het bijna niet te zeggen maar het probleem was uiteindelijk de voorschakelweerstand. was ook het eerste wat ik vervangen had maar uiteindelijk bleek de nieuwe dus ook defect te zijn. en wat betreft de spiegel en buitentemperatuurmeter: of je stopt de stekker erin. schijnt ook te helpen.
mvgr en hartelijk dank aan de meedenkers en ondersteuners
jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.