Peugeot 206: kachelweerstand peugeot 206 climate control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

ik heb een peugeot 206 waarvan sinds vandaag gelijk bij het aangaan van het contact de aanjager op volle kracht begint te loeien.

ik heb hier met de zoekfunctie al veel mensen met dit probleem gevonden, maar niet met climate control.

als ik het goed begrijp zit mijn kachelweerstand niet achter het dashboardkastje bij de aanjager zoals bij modellen zonder airco, maar zit die bij mij bij het stuurkolom aan de kachelmotor?

wie kan mij hierover adviseren en zeggen waar dit precies zit en wat ik allemaal moet demonteren om daarbij te komen want daar kan ik helaas niks over vinden!

wat zijn de kosten ongeveer bij de dealer, is het de moeite waard om onderdelen bij een sloop te kopen?

vincent328

Geplaatst door vincent328 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je hebt je vooronderzoek al goed gedaan. Bij climate uitvoering zit het moduul/weerstand inderdaad aan de ventilatorzijde op de grondplaat van de kachelmotor/aanjager rechts boven het gaspedaal in de zijkant van het kachelhuis. Om de aanjager te verwijderen moet je de (ronde) grondplaat met de wijzers van de klok mee, een kwartslag losdraaien. Om em er tussen uit te krijgen, moet de stuurstang aan de onderzijde, net voor de bodemdoorvoer los. Hier zit een draaipunt met 1 bout. Bout eruit en dan kun je de stuurstang opzij wegklappen en em bijv. even achter het koppelingspedaal hangen. Met een beetje manouvreren kun je nu de complete aanjager ertussen uit krijgen en zie je het moduul (halve maan vormig) op de grondplaat zitten.

vincent328 (0), 11 jaar geleden

hoi Hans,

het is gelukt!!

hartelijk dank voor je duidelijke uitleg, je moet even goed met een zaklamp ertussendoor schijnen en daar zie je hem dan toch zitten!

nou even op zoek om een nieuwe module te scoren!

weet iemand er nog 1 ergens?

vincent328 (0), 11 jaar geleden

zojuist op de sloop online een nieuwe besteld ( voor 60 incl motor en verzenden, een nieuwe kost bij peugeot 212.50ex btw )

ik hoop dat ik daarmee klaar ben dan

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.