Peugeot 206: nieuwe koelfan slaat niet aan, zekeringen oke

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4HDi

Hallo allen,

Nadat mijn koelfan-asje gebroken was heb ik de koelfan vervangen voor een nieuwe. Bij stationair draaien loopt ie ver boven de 90 tot 100 graden. Koelfan slaat niet aan. Ik heb geen airco, dus kan hem niet op die manier testen. Heb de zekeringen naast accu (ook die aan de onderkant) bekeken en zijn goed. Ook de zekeringen achterin de motor (met die 2 relais erbij).
Lijkt mij dat de koelfan aangestuurt wordt door sensor. Waar zit die? Mijn chassisnr is 43270590.

Ben blij met alle ideeen!!

daniel3000

Geplaatst door daniel3000 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Heb je de zekering alleen bekeken of ook daadwerkelijk doorgemeten?

daniel3000 (0), 11 jaar geleden

iK heb ze niet doorgemeten, maar eruit gehaald en goed gekeken. Ik wil ze wel doormeten, maar welke kan ik dan het beste doormeten? Onderop zitten 2x 70amp en 1x 20amp en 1x 30amp.

daniel3000 (0), 11 jaar geleden

Ik heb zojuist de zekeringen doorgemeten. 2x 40 amp zekeringen in een kastje achterin de motor. 1x 20 amp in het kastje naast de accu en die van 30amp (volgens boekje die van de motor ventilator). Allemaal zijn ze goed. Ik heb ook de ventilator rechtstreeks met zekering op de accu aangesloten en toen draaide die.
Wat moet ik nu nog doen? Ik zag nog dat er onder in het kastje waar de zekeringen zitten (naast de accu), een soort relais zat (G. Cartier merk). Ik zag een rood draad die volgens mij van de ventilator af komt. Klopt dit? Zou die relais stuk kunnen zijn?
Hoe kan ik een sensor overbruggen zodat ik weer wat er stuk is?

harry4203 (485) PRO, 11 jaar geleden

dat vinasje breekt meestal niet bij een koelvin die niet functioneerd, weet je echt wel zeker dat je em lang genoeg hebt laten draaien, want hij moet een behoorlijke tijd stationair lopen wil de vin aanslaan hoor. zou em eens goed warmrijden, en dan laten lopen tot de meter zeker op driekwart staat.

daniel3000 (0), 11 jaar geleden

Ik begrijp je opmerking. Ik heb op het forum er nu al veel over gelezen en zie dat de motor indd erg warm moet zijn, wil de vin aan gaan, maar ik had de motor al warm gereden en toen poos stationair laten draaien totdat de temp tegen 100 graden kwam. Toen heb ik de kap open gedaan en draaide de vin niet.
Kan ik ook dmv het overbruggen van een sensor de vin laten draaien om te testen?

daniel3000 (0), 11 jaar geleden

Ja! Je hebt gelijk. Ik dacht dat de vin bij 90 graden aan zou gaan. Ik heb even de motor warm gereden en een paar rondejes file gereden en toen stationair gezet en de vin ging aan bij ongeveer 95 graden en sloeg af bij 90.
Bedankt voor alle input. Ben erg blij hiermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum