Peugeot 207: Klotsend water na bezoek wasstraat, wat loopt niet of nauwelijks

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 109 pk (TU5)

Na een bezoek aan de wasstraat hoor je in linker- en rechterbochten water klotsen ergens voorin. Het wordt niet nat in het interieur gelukkig. Als je de auto stil zet, dan komt er zowel links als rechts uit de wielkasten water druppelen en duurt wel een uur. Ik verwacht dat ergens de afwatering (van de paravaan) 95% dicht zit.

Hoe kom je daar bij? Aan de bovenkant beginnen? Ruitenwissers eraf, paravaan eraf, ..... Of aan de onderkant beginnen, kunststof bescherming uit de wielkasten halen of zo?

Zit er ergens afwatering? Heeft iemand een beschrijving en/of foto's?

Het is een 5-deurs 207 uit 2006, er is niets aan verbouwd, helemaal origineel, 1.6 16V Pack Sport.

Nikilauda504

Geplaatst door Nikilauda504 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

01Han01 (0), 11 jaar geleden

Hey,

Kan zijn dat de afwateringskanalen in de dorpels zijn verstopt. Je zou eerst deze kunnen vrij maken.
Als er water in de deurstijlen zit dan loopt het uit.
Het rooster onderaan de voorruit, kan je verwijderen door de schroeven (bedekt met doppen?) los te schroeven. Het kan ook zijn dat er geen schroeven zijn maar een soort indrukknoppen. Deze kan je met een schroevendraaier optillen en omhoogtrekken. Vervolgens kan je de bladeren/troep onder in de paravan verwijderen.

mvrgr Han

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Water onderin de ruimten onder de paravan, waarschijnlijk doordat de rubber afvoerstoppen er nog in zitten (de eerste 207's) Met wat handigheid en lange, dunne armen kun je net diep genoeg komen via het luikje voor het interieurfilter. Helemaal links onderin, dus onder het bakje waar interieurfilter in zit, voel je (buitenom water haha) een rubber afvoerstop onderin zitten. Trek deze afvoerstop eruit en gooi em weg. Lukt het je niet om er zo bij te komen, dan paravan los.

Nikilauda504 (0), 11 jaar geleden

Was inderdaad die rubber tule aan de linkerkant, merci. Je kunt er net bij als je niet te dikke armen hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.